havadurum

"Sonuç ne olur olsun CHP'nin kazanması için çalışacağız"

1168

 CHP, Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için adaylarını belirlemeye devam ediyor. Son olarak,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında toplanan CHP PM toplantısı sonrası, 212 Belediye Başkan adayı daha belirlenmişti.  Açıklanan adaylar arasında Çanakkale’den, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la beraber, Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan, Ayvacık Küçükkuyu Belediye Başkan adayı Cengiz Balkan, Lapseki Umurbey Belediye Başkan adayı Erdal Doğan, Gelibolu Evreşe Belediye Başkan adayı Şefik Ay’ın yer aldığı 5 Belediye Başka adayı daha kesinleşti. CHP, son kalan ‘Eceabat, Lapseki, Bozcaada ve Yenice’ ilçelerinde belediye başkan adaylarını da belirleyecek. Lapseki ve Yenice için henüz kesinleşmiş aday belirleme yöntemi bulunmazken, Eceabat 13 Aralık’ta,  Bozcaada’da ise 16 Aralık’ta tüm üyelerin katılımı ile ön seçim gerçekleşecek. Eceabat’ta Timur Koşal, Metin Övün ve Engin Karataş olmak üzere 3 Belediye Başkan aday adayı yarışacak. Aday adayları Koşal ve Övün 13 Aralık’ta düzenlenecek Temayül Yoklaması ile ilgili görüşlerini aktardılar.  Ön seçim kararından memnun olduklarını ,en doğru adayı üyelerin belirleyebileceğini ifade eden aday adayları, sonuç ne olursa olsun Eceabat’ta CHP’nin kazanması için çalışacaklarını ifade ettiler.

 
“Ön seçim kararı demokratik bir karardır”
Ön seçim kararının demokratik bir karar olduğunu belirten CHP Eceabat Belediye Başkan aday adayı Koşal; “Başkan adaylarını üyelerin seçmesi bir kriterdir. İlçe Seçim Kurumlarında hakim denetiminde yapılan bir seçim olmadığı için sonucun kesin bir bağlayıcılığı olmaz. Ancak muhakkak olması gerekir. Her Temayül yoklamasına CHP, Genel Merkez’den PM üyesi bir gözlemci gönderiyor ve komisyonları kura ile oluşturuyor. Bu seçimin sağlıklı yapılması konusunda önemli bir unsur. Üyelerinde Belediye Başkana adayı seçimlerine katılması, oy kullanması, görüş bildirmesi demokrasi açısından çok önemlidir. Temayül Yoklamasında her zaman doğru kişi elbette olmayabilir. Bu yüzden başka kriterlerde eklenmeli diye düşünüyorum. Bizde, 13 Aralık’ta Temayül Yoklaması yapacağız. Sonuç ne olursa olsun ben partim adına çalışırım, partimin başarısı için çalışırım.   Böyle de olmalı. Ön seçimde, birlikte yarışacağımız diğer aday adaylarına da başarılar diliyorum” dedi.
 
 “Partimiz üyelerin kararını önemseyen bir davranışta bulunmuştur”
Üyelerin önemsenmesi adına ön seçimin çok doğru bir karar olduğunu belirten CHP Eceabat Belediye Başkan aday adayı Övün; “Eceabat üyelerine, kendi hür iradeleri ile parti içerisinde Belediye Başkan adaylarını belirleme şansı verildi. Bunun kesinlikle doğru bir karar olduğuna inanıyorum. Partimiz, üyenin sadece seçimden seçime değil, her zaman hatırlandığını, üyenin büyüklüğünü ve gücünü göstermesi adına ne kadar önemsendiğini ifade edecek bir davranışta bulunmuştur. CHP, ‘bizim adayımız budur, bizim üyemiz buna oy verecektir’ diyen,  katı kuralları olan bir parti değil, demokratik görüşlü, halkın dediklerini dikkate alan bir partiyiz. Bundan dolayı üyelerimizin gayet sağduyulu görüş bildireceğinden hiçbir zaman şüphem olmamıştır. 13 Aralık’ta yarışacak aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sonuç ne olursa olsun kesinlikle üyenin belirlediği sonucun doğru olacağını düşünüyorum. Bu durumda ne gerekiyorsa yapacağız, çalışacağız. CHP’nin kazanması için elimizden ne gelirse yapacağız. CHP içerisinde nerede bir görev verilirse orada olacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş