havadurum

"Söz verdiniz, sözünüzü tutunuz"

995

 Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, aylık olağan toplantıları kapsamında dün basınla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kepez’in ilçe olması konusunu gündeme getiren Başkan Mutan, AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın daha önce Kepez’in ilçe olması konusundaki açıklamalarının arkasında olmasını istediğini ifade etti. Turan’ın Kepez’in ilçe olması konusundaki açıklamalarının toplumda büyük beklenti oluşturduğunun altını çizen Mutan;  “2-2,5 ay önce Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kepez’de düzenlenen Gençlik kurultayında Kepez ile ilgili ortaya bir söz attı. Söz verdi diyelim. ‘Kepez İlçe olmayı hak ediyor, mevcut dinamikleri, konumu itibariyle Türkiye’nin en büyük nüfusa sahip beldesi olması itibariyle Kepez İlçe olmalıdır’ demişti. Laf döndü dolaştı, geldi ‘Kepez’in dinamikleri de istiyorsa olsun’ denildi. Bizler de neden olmasın demiştik. Meclis üyelerimiz ile bir araya gelerek ortak bir deklarasyon açıkladık. Buradan yola çıkarak imza kampanyası, halkın kendi ürettiği sloganları pankartlaştırmak sureti ile çalışma yaptık. Kepez’in ilçe olması noktasında bir hareketlilik kazandırdık. Evet, biz ilçe olmayı inatla istiyoruz dedik.  Kepez’in ilçe olmasındaki paralel noktamız; eğer Çanakkale bütünşehir olacaksa Kepez ilçe olsun, mahalle olmasın demiştik. Şu anki mevcut yasalar gereği bütünşehir olursak belde belediyeleri kapatılarak mahalleye dönüşüyor. Bizim burada temel itirazımız ilçe olalım ve belediye olarak kalalım. Mevcut idari yapılandırmayı sürdürme adına, kendi bütçemiz olsun, bu halk yine bizi denetlesin, halkın iradesi ile ortaklığı ile yönetim şekillensin, biz yolumuza devam edelim dedik. Kepez Belde Belediyesi olarak 25 yıldır, çeyrek asırlık bir sıfırdan gelen Belediyecilik deneyim var. Biz bunun devam etmesini istiyoruz. 15 – 16 nokta da imza kampanyamız devam ediyor. Pankartlarımız değiştirilerek sergilenmeye devam ediyor” dedi. 

 
“15 gündür hareketlilik yok”
AKP tarafından Kepez’in ilçe olması ile ilgili açıklamaların son günlerde yapılmadığına dikkat çeken Mutan; “Sizlerin dikkatinizi de çekti mi bilmiyorum. Özellikle AKP Belde Başkanı Alper Altınok, hemen hemen her gün Kepez İlçe olsun diyerek açıklamalar yapardı, bir eylem sergilerdi. Son 10-15 gündür böyle bir hareketlilik yok. En iyi niyetle diyorum ki, ‘bir kongre süreci var, enerjilerini oraya aktarıyorlar ama ben onu da orada bırakacağım. İnşallah Kepez’in ilçe olması noktasındaki enerjisi devam eder diyorum. Sondan bir önceki Ankara ziyaretimde tüm CHP ve AKP vekillerimizi ziyaret etmiştim. Muharrem Erkek vekilimiz sorulan bir soruya Kepez’in mahalle olarak kalması noktasında bir cevabı vardı. Kendisi ile bunu konuştuğumda yanlış anlaşıldığını ifade etti. Kendisinin Kepez’in ilçe olması noktasında yerel kamuoyu ile bunu paylaşabilir miyim diye sormuştum. Düzeltme yapabileceğimi ifade etmişti. Sonrasında AKP Milletvekili Bülent Turan ile görüşmemizde kendisi bana Muharrem Beyin neden böyle bir demeç verdiğini sordu. Bende kendisi ile görüştüğümü ve düzeltme yapma noktasında yanlış anlaşıldığını ifade ettim. Ortada bir özürlük durum yok ama Bülent Turan bir özür beklediğini söyledi. Muharrem bey cephesinden bakarsak (güç onlarda, erk onlarda, karar verici makamda bulunanlar onlar. İstiyorlarsa Kepez’i ilçe yapsınlar) diyor. Bende buna katılıyorum. Güç sizde, karar verici sizlersiniz. Kepezli ilçe olmak istiyor, bizler istiyoruz. Söz verdiniz sözünüzde durunuz, sözünüzü tutunuz diyorum” dedi. 
 
“Herkes sözünde dursun”
AKP Milletvekili Turan’ın Kepez’in ilçe olması ile ilgili açıklamalarının lafta kalmaması ve sözünü yerine getirmesi gerektiğini belirten Mutan; “Gelip Kepez’de bir kurultayda ‘Kepez ilçe olacak’ dediyseniz; Sayın Bülent Turan, AKP içerisinde güçlü bir noktada gereğini yapmasını, sözünü tutmasını istiyoruz, bekliyoruz. Bu lafınız siyasette kalmasın, sözünüz siyasi polemik konusu da olmasın. Kepez ilçe olmak istiyor, bu noktada biz ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Kepez’i ilçe yapınız. Herkes sözünde dursun. Eğer bir zorluk varsa bunu da kamuoyu ile paylaşın. Bir engel varsa paylaşın ama şunu bilin ki işi kolay kılmanın yolu sözünde durmaktır” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş