havadurum

"Talebimiz Ekonomik reform ve istikrar.."

677

 254 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci Dönem Genel Seçimlerinin sona ermesinin ardından Çanakkale iş dünyasının önde gelen isimleri açıklama yaptılar. Çanakkale Ticaret Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu,   Çanakkale’nin Ankara siyasetinde hem iktidar hem de muhalefet açısından güçlü bir şekilde temsil edildiğini belirterek; “Herkesin Çanakkale için, Çanakkale’nin gelişimi, refahı ve huzuru için çalışması gerekmektedir” dedi. Halkın 5 yıllık istikrarı tercih ettiğini dile getiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural; “Hükümetin alacağı önlemlerle OHAL’in kalkması ve yeni Ekonomik Reform paketleri ile beraber bu türbülans azalarak istikrara kavuşacak düşüncesindeyim” dedi. Çanakkale Sanayiiler ve İş İnsanları Derneği Başkanı Semih Başaran ise seçimlerin ardından ekonominin öncelikli olarak ele alınması gerektiğini dile getirdi.    

“Bundan sonra herkes Çanakkale için çalışmalı”

Seçimlerin sonunda halkın iradesini ortaya koyduğunu belirten ÇTSO Başkanı Semizoğlu; “Demokratik bir şekilde ve büyük bir katılım oranı ile gerçekleştirilen seçimler sonucunda Türk Milletinin iradesi ve tercihleri belli olmuştur. Milletimize bu seçim sonuçlarının ve yeni yönetim sisteminin hayırlı olmasını diliyoruz. İş dünyasının önümüzdeki yeni dönemde belirsizlikten uzak, güven ve istikrar ortamında ekonomiye ve 2023 hedeflerimize odaklanması en büyük arzumuzdur.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ı ve Cumhur İttifakını, seçilen Milletvekillerimizi kutluyor, Ülkemizin sürdürülebilir büyüme yolculuğunda el ele, birlikte çalışacaklarına olan inancımla başarılar diliyorum. Çanakkale Ankara siyasetinde güçlü temsil edilmekte. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Çanakkale’yi Milletvekili olarak temsil etmekteler. İktidar kadar muhalefette Çanakkale için önemlidir. Seçim bitmiştir ve halkın iradesini ortaya koymuştur. Bundan sonra da herkesin Çanakkale için, Çanakkale’nin gelişimi refahı ve huzuru için çalışması gerekmektedir. Bu konuda herkesin daha çok çalışacağına inancımız tamdır” dedi.   
 
“OHAL’in kalkması ve yeni Ekonomik Reform paketleri ile istikrara kavuşuruz” 
24 Haziran seçimlerinin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eden Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural;  “Son yıllarda maalesef ülkemizin gündeminde hep seçimler vardı. Artık bunun tamamlandığını ve önümüzdeki 5 yıl için halkımızın istikrarı tercih ettiğini görüyoruz. Uzun süredir alınması gereken ekonomik reformalar ülkemizin önünde beklemekte. Yeni sistemin bunları hızla hayata geçireceğine ülkemizin ihtiyacı olan, gelişmeyi, kalkınmayı, büyümeyi milli gelir artışını sağlayacağına inancımız tamdır. Dolayısı ile iş dünyası olarak seçimlerin tamamlanmasından ve istikrarın tercih edilmesinden mutluyuz. Şehrimize gelirsek. Şehrimizin en önemli itici gücü konut sektörü. Bu noktada yabancıya satış yasağının kaldırılması bizler için önemli bir katkı olacaktır. Bu noktada yeni seçilen Milletvekillerine güveniyoruz ve onlara da yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Çanakkale için geleceğe ümitle bakıyoruz. Dolarda dalgalanma olacaktır. Bunun ağırlıklı bölümünün yurt dışı kaynaklı olduğunu gözlemliyoruz. Bu kurlar yüksektir. Hükümetin alacağı önlemlerle OHAL’in kalkması ile ve yeni Ekonomik Reform paketleri ile beraber bu türbülans azalarak istikrara kavuşacak düşüncesindeyim” dedi. 

“Yapısal reformlar hayata geçirilmeli”
Yapısal reformların hayata geçirilmesini beklediklerini dile getiren ÇASİD Başkanı Semih Başaran; “24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinin ülkemize ve Çanakkale’mize hayırlı olmasını diliyorum. İş insanı olarak ekonominin ana gündem olarak ele alınması ve bununla birlikte eğitim, hukuk ve dijitalleşmede orta ve uzun vadede toplumumuzun refah düzeyinin arttırılarak yapısal reformların hayata geçirilmesini bekliyoruz”  dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş