havadurum

"Troia 2018, fuarın her yerindeydi"

814

 GMKA,  Türkiye’nin en önemli turizm fuarlarından Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi’nde Çanakkale’nin fuardaki etkinliğini anlattı. Çanakkale standının büyük ilgili gördüğü belirtilen açıklamada; “Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasını yaptığı, 2018 yılının Troia Yılı olması vesilesi ile fuar genelinde Çanakkale isminin her yerde görüntülendiği Travel Turkey İzmir Fuarı’nda, Çanakkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonluğunda hazırlanan Çanakkale standı büyük ilgi gördü. Bu yıl 36 ülke ve 54 ilden yerli ve yabancı turizm firmasının katılım sağladığı Türkiye’nin önemli uluslararası fuarlarından olan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda Çanakkale, yerli ve yabancı turizm temsilcilerine yönelik tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ziyaretçilere en iyi şekilde tanıttı” denildi.

 
“Birçok tur operatörü ve acente ile görüşme gerçekleştirdik”
300 metrekare alana kurulan Çanakkale standında, deniz turizmi, doğal güzellikler, eko turizm ve kültürel öğelerin de tanıtımının yapıldığı ifade edilen açıklamada;  “Birçok tur operatörü ve seyahat acentesi ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Çanakkale Valisi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Orhan Tavlı da ilk gün standı ziyaret ederek misafirlerini ağırladı. Ayrıca; Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Gün ve Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ve üyeleri, TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç ve üyeleri ile ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acar ve öğrenciler, GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran’nın yanı sıra turizm acentaları ve oteller de stantta yerlerini aldılar. GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek’te standı ziyaret etti” denildi. 

“Çanakkale Troia 2018 ile fuarın her yerindeydi”
Turizm Bakanlığı’nın ana temasının ‘Troia Yılı’ olduğu belirtilen açıklamada; ÇOMÜ Müzik Eğitimi Bölümü Troia Oda Orkestrası, Sahne Sanatları ve Oyunculuk öğrencileri tarafından sahnelenen Troia Efsanesi ile Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı tiyatro gösterileri ve çeşitli etkinlikler ile ilgileri üzerine çeken Çanakkale standının yanı sıra Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı`nın standı ve özel şirketlerin stantları ile Çanakkale’nin tanıtımı, fuarın her yerinde göz doldurdu. Bunun yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın standının ana teması 2018 Troia Yılı’ydı. Bakanlık birçok görselinde de 2018 Troia`yı kullandı. Fuarın tematik partneri ilan edilen 2018 Troia, fuar ile ilgili biletlerden, afişlere ve çeşitli görsellerde de yer aldı. Fuarda uluslararası birçok medya kuruluşu temsilcisinin de katıldığı fuarda Troia 2018 ile ilgili 5 dakikalık özel bir video filmi yayınlandı” denildi.
(Atilla Akın)
Paylaş