havadurum

"Türk siyasetinin merkezindeyiz"

4721

İyi Parti`nin Kurucular Kurulunda yer alan ve son kongresinde de Genel İdare Kurulu üyeliği ve Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı görevine devam eden Rıdvan Uz, İyi Parti`nin kuruluşunun 3`üncü yılını değerlendirdi. İyi Parti`nin siyasetin karanlık bir dönemde kurulduğunu ifade eden Uz, Çanakkale`de de "Otelin ışıklarının kapatıldığı, ses sisteminin kapatıldığı, otelin salonlarının kapılarının kilitlendiği dönemleri hatırlıyoruz" dedi. Uz, "İyi Parti kuruluşunun üçüncü yılını doldurdu. Büyük bir coşkuyla üçüncü yılımızı kutluyoruz. Partinin kuruluş gününe dönüldüğünde, yeni partilerin kurulamadığı, siyasetin `tek adamlık` sisteminin işlediği bir süreç vardı. O ortamda, yani kimsenin parti kurmayı dahi aklından geçirmediği 2017 yılında, İyi Parti kurulumunu tamamlayarak, milletin umudu olma yolundaki ilk adımını attı. Türk Milletinin talebi doğrultusunda, cesur bir kadın olarak sayın Meral Akşener, o karanlık günlerde ortaya bir lider olarak çıktı ve partiyi Türk siyaseti ile buluşturdu. İyi parti kurulduğundan bu yana, siyasi hayatımıza 43 yeni parti daha girmiş. Yani bir nevi siyasetin önünü açan bir yaklaşımda da bulunmuş oldu. O günleri, özellikle Çanakkale`de çok iyi hatırlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"Çanakkale ve Türkiye iyi olacak"
"Sayın Meral Akşener önderliğinde, tüm milletin umudunu haline gelen bir parti olduk" diyen Uz, "İyi Parti, kendisini yok sayanlara inat, milletin umudu olduğunu, iktidara hazır bir parti olduğunu gösterdi. Cumhurbaşkanı, daha önce HDP ile işbirliği içinde gördüğü, FETÖ ile iltisaklandırmaya çalıştığı İyi Parti`ye `Yerli ve milli` dedi, demokratik mücadele verdiğimiz sayın Devlet Bahçeli, `evine geri dön` dedi, sonra sayın Kılıçdaroğlu, `Millet İttifakını bozmayalım` dedi, hatta Selahattin Demirtaş, `eşimi alıp bir sabah kahvaltıya gelmek istiyorum` dedi. Yani bunlar şunu gösteriyor; İyi Parti`nin Türk siyasetinin tam da merkezine oturmuş olduğunu görüyoruz. Herkesin bir şey beklediği, alternatif haline geldiği, siyasetteki dengeleri değiştirebilecek güçteki, bugün de taraflı-tarafsız tüm anketlerde yüzde 15`i gören bir parti konumuna geldi. Bundan sonraki evrede de `İyi Parti olmazsa olmaz, olursa, milletimiz refaha, huzura, ekonomik bağımsızlığına kavuşur` anlayışını oturtma çabası içerisinde olacağız. İyi Parti milletin umudu olmuştur, bundan sonraki süreçte yine milletimizin teveccühü ile iktidar olmayı da başaracaktır. İyi ki İyi Parti`yi kurmuşuz, iyi ki Meral Akşener`e inanmış ve güvenmişiz, birlikte yol yürümüşüz. Bugün itibariyle ülkeye bir soluk olabilmenin mutluluğu ile kendimizi iyi hissediyoruz, tüm Türkiye`nin ve Çanakkale`nin iyi olacağına inanıyoruz" ifadelerine yer verdi. 
"Çanakkale`nin milletvekiliymişiz gibi çalışıyoruz"
Uz, açıklamasında ayrıca, "Bilindiği gibi Çanakkale, bizim açımızdan İyi Parti`ye bir milletvekili vermiştir. Her ne kadar yurtdışı oyları ile de kaybolmuş olduğunu da kabul etsek, bugün biz de buna inanarak ve bunun ağırlığını üzerimizde hissederek, milletvekiliymiş gibi insanımıza dokunmaya, onların dertleri ile hemhal olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Genel Başkanımızı takip ederek, Çanakkale`mizin ilçe, belde ve köylerini tek tek gezerek, insanımızın sıkıntılarını, dertlerini alarak, Genel Merkezimize ve Milletvekilleri grubumuza iletiyoruz. Bütün bunların ışığı altında Çanakkale`de iki şeyi net olarak görüyoruz; bir tanesi, seçimden sonrasına ilişkin tüm anketlerde Çanakkale`de yakaladığımız büyümedir. İkincisi de üye kayıtlarımızın büyük artışı. Diğer partilerde üye kayıtlarında düşüş varken, bizde seçimden bu yana yüzde 23`lük bir artış söz konusu. Hatta, kongremizden sonra, hem merkezde hem de ilçelerimizde inanılmaz bir yükselme söz konusudur. Bu yükselme, Çanakkale siyasetindeki etkinliğimizin ve milletimizin teveccühünün de bir göstergesidir. Tüm Türkiye`de olduğu gibi, Çanakkale`de de insanımız İyi Parti`yi bir umut olarak görüyor, onun Türkiye siyasetinin en karanlık günlerinde yaktığı meşaleyi takip ediyor" dedi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş