havadurum

"Türkiye gerçekleri görmeye başladı"

1722

 CHP Çanakkale Örgütü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için başlatılan dayanışma kampanyasına destek oldu. Dün, İş Bankası Çarşı Şubesi önünde bir araya gelen CHP’liler İmamoğlu’nun seçim kampanyası hesabına para yatırarak destek oldular. İş Bankası Çarşı Şubesi önünde gerçekleşen destek kampanyasına,  CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP İlçe ve Belde Başkanları, CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda CHP’li üye katıldı. İş Bankası önünde yapılan basın açıklamasının ardından katılımcılar, bankada sırasıyla bağışlarını yatırdılar. İl Başkanı Güneşhan, kampanyaya Çanakkale’den yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, destek veren herkese teşekkür etti. YSK’nın seçim kararı ile 16 milyon İstanbullunun hakkının gasp edildiğini belirten Güneşhan; “16 milyon İstanbullu seçmen, önümüzdeki seçimlerde gereken dersi verecektir” dedi. Güneşhan’ın ardından konuşan Milletvekili Erkek, devlet kadrosunun ülkenin ağır sorunlarını bırakarak İstanbul seçimleri için çalıştığını belirterek; “Seçimleri siyasi partiler yapar, siyasi partiler yarışır devlet taraf olmaz. Hem Cumhurbaşkanı, hem de Bakanları, devletin tüm imkanlarını arkasına alarak İstanbul’da seçimin sonucunu değiştirmeye çalışıyorlar” dedi. Seçmenler olarak ellerinden alınan bir hakkı yeniden tesis etmek için dayanışma içerisinde olduklarını belirten Milletvekili Erkek; “Onlar devletin gücüyle hareket ediyorlar. Biz halkın gücüyle hareket ediyoruz” dedi. Ekrem İmamoğlu’na destek için Türkiye’nin her yerinde inanılmaz bir özveri olduğunu ifade eden Erkek; “Cebinde 50 lirası olan 20 lirasını gidip yatırıyor. Milyonlarca insan destek oldu. Bu, bizim sorumluğumuzu daha da arttırıyor” dedi.  1 Nisan’dan itibaren Türk lirasının yüzde 10 değer kaybettiğini belirten Erkek; “Bu, Türkiye tarihinde görülmüş en büyük kayıptır ve 82 milyon vatandaş olarak her birimiz, her bir kişi 3 bin 300 lira daha dışarıya borçlandık. Ekonomik krizle mücadele etmesi gerekenler maalesef seçmenin hakkını gasp ettiler” dedi.

 
“Seçmen, önümüzdeki seçimlerde gereken dersi verecektir” 
Kampanya öncesi açıklama yapan İl Başkanı Güneşhan; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı Ekrem İmamoğlu’na destek amaçlı kampanyasına katkı sağlamak için bir araya geldik. Kampanya başladığı günden beri Çanakkale’de çok yoğun bir ilgi vardı. Ben ilgi gösteren tüm hemşerilerimize teşekkür diyorum. Aslında İstanbul’daki seçim sonuçları belliydi. Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. Ancak, 6 Mayıs’ta YSK almış olduğu bir kararla seçimlerin yeniden yapılması kararını verdi. Bu, 16 Milyon İstanbul seçmenine yapılmış olan bir hakarettir. Onların hakları gasp edildi. 16 milyon İstanbullu seçmen, önümüzdeki seçimlerde gereken dersi verecektir. Çanakkale İl Örgütü olarak İstanbul İl Seçim Koordinasyonu ile irtibat halindeyiz. Her türlü desteği veriyoruz. Hukukçu arkadaşlarımız bu çalışmalarda yer alacak. 13-14-15 Haziran’da da Belediye Başkanlarımız İstanbul’da çalışmalarını yapacaklardır. Onlarla beraber, hep birlikte olacaklar. 23 Haziran’dan sonra Türkiye’de her şey çok güzel olacak” dedi.
 
“Seçimleri siyasi partiler yapar, devlet taraf olmaz”
Güneşhan’ın ardından açıklamada bulunan Milletvekili Erkek; “Hepimizin bildiği gibi devletin Cumhurbaşkanı, Devletin Bakanları, devletin, milletin ağır sorunlarını bıraktılar, İstanbul seçimlerine koşturuyorlar. Seçimleri siyasi partiler yapar, siyasi partiler yarışır devlet taraf olmaz. Hem Cumhurbaşkanı hem de Bakanları, devletin tüm imkanlarını arkasına alarak İstanbul’da seçimin sonucunu değiştirmeye çalışıyorlar. Bizler, hep birlikte seçmenler olarak elimizden alınan bir hakkı yeniden tesis etmek için dayanışma içerisindeyiz. Onlar devletin gücüyle hareket ediyorlar. Biz halkın gücüyle hareket ediyoruz. Halkın verdiği mazbatayı hiçbir güç geri alamaz. Hiçbir güç iptal edemez. 23 Haziran’da İstanbul seçmeni bunu gösterecek. İstanbul seçmeni büyük bir dayanışma içerisinde, 23 Haziran’da bir hakkı teslim edecek ve demokrasi kazanacak” dedi.
 
“Türkiye gerçekleri görmeye başladı”
İmamoğlu’na destek için Türkiye’nin her yerinden inanılmaz bir özveri olduğunu belirten Erkek; “Ben Çanakkale’deki tüm hemşerilerime ve bu duyarlılığı gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Ekrem İmamoğlu’na destek için Türkiye’nin her yerinde inanılmaz bir özveri var. Cebinde 50 lirası olan 20 lirasını gidip yatırıyor. Milyonlarca insan destek oldu. Bu bizim sorumluğumuzu daha da arttırıyor. Türkiye gerçekleri görmeye başladı. Türkiye’nin yaşadığı haksızlıklar, hukuksuzlukları, israfı, bugün işsizliğin, yoksulluğun büyüdüğü ekonomide, derin krizlerin olduğu bir dönemde İstanbul seçimini iptal ettiler. 1 Nisan’dan bugüne İstanbul seçim kurulunun tutanağına göre Ekrem İmamoğlu İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıydı. 1 Nisandan bugüne hiç yaşamadığımız şeyleri yaşattılar ve Türk lirası yüzde 10 değer kaybetti. Bu, Türkiye tarihinde görülmüş en büyük kayıptır ve 82 milyon vatandaş olarak her birimiz, her bir kişi 3 bin 300 lira daha dışarıya borçlandık. Ekonomik krizle mücadele etmesi gerekenler maalesef seçmenin hakkını gasp ettiler. bu adaletsizliği adaletle ortadan kaldıracağız” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş