havadurum

"Üçüncü bir ittifaka ihtiyaç var"

1426
Türkiye İşçi Partisi`nin "Bir Yol Var" kampanyası kapsamında Çanakkale`ye gelen Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Türkiye`nin çok kritik bir dönemden geçtiğini ifade etti. Tüm Emekliler Sendikası`nı ziyaret eden Atay, İktidar ittifakının karşısında bütün bir muhalefetin mücadele ettiğini söyledi. İktidar değişiminde sosyalist hareketin önemine de değinen, Barış Atay, "Türkiye`deki sol, sosyalist, demokrat güçlerin pozisyon alamadığı, ya da bu sürece müdahale edemediği herhangi bir iktidar değişiminin, Türkiye`nin geleceği açısından uzun vadede çok yararlı olmayacağını düşünüyoruz. Birçok şehirde bu fikir üzerinde ortaklaştığımızı da görüyoruz" dedi. 
Atay; "üçüncü bir ittifak ihtiyacı var"
"Türkiye`de üçüncü bir ittifaka ihtiyaç olduğu konusundaki fikrimiz net" diyen Atay, "Sonuç itibariyle bir iktidar bloğu, ittifakı var ve Türkiye`deki bütün bir muhalefet bloğu iktidar ittifakının karşısında mücadele veriyor. `Millet İttifakı` diye bir muhalefet bloğu da var. Bizim fikirlerimizin ve ideolojimizin dışında başka bir alanı domine etmeye çalışıyorlar. Düzen içi bir siyaset yürütüyorlar. Fakat Türkiye`deki sosyalist partilerin, Halkların Demokratik Partisi`nin ve Türkiye`de birçok emekten yana kurumun yeni bir ittifak anlayışı içerisinde muhalefetin bir bloğunu daha mevzilemesi, tutması gerekiyor" şeklinde konuştu. 
Atay, kentlilerle panelde bir araya geldi
Atay, ziyaretin ardından Gölge Kitabevi`nde düzenlenen panelde Çanakkalelilerle bir araya geldi. Ülkenin siyasi ve ekonomik durumuna dair görüşlerini aktararak, yol haritasını paylaşan Atay, ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.
(Seçkin Sağlam-Eren Aşnaz) 
Paylaş