havadurum

"Ulaşımda adalet için yürüdük"

927

 Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ve birçok Kepezlinin katılımı ile Kepez Belediyesi önünden yeni Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne kadar süren “Ulaşımda adalet” yürüyüşü dün gerçekleştirildi. Başkan Mutan’a, Belediye Meclis üyeleri, Kepez Belediyesi eski Başkanı AKP’li İsmail Yaşar Oğuz, AKP Belde Başkanı Alper Altınok ve AKP teşkilatı, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Saat 16:30’da Kepez Belediyesi önünde başlayan yürüyüşten önce açıklamada bulunan Başkan Mutan; “Bu bir farkındalık yürüyüşüdür. Bu ulaşımda adaletsizlik var, haksızlık var, hukuksuzluk var. Biz entegreyiz, sözüm ona paydaşız ama ne paydaşız, ne entegreyiz, ne akıl ne fikir sorulmamaktadır. Yarın başka bir tutum ve davranışa döner mi? Şimdiden bir şey söylemek zor. Ama taşınanın da taşıyanın da mutsuz edildiği bu sistemin ciddi anlamda revize edilmesi gerekiyor” dedi.

 
“Amacımız adaletsizliği kamuoyuna göstermek”
Başkan Mutan’ın açıklamasının ardından başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi üzerinden yeni hastaneye kadar sürdü. Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşte yol trafiğe tek yönlü olarak kapatıldı. Yeni hastane önünde sonlanan yürüyüş bitiminde Başkan Mutan basın açıklaması gerçekleştirdi.  Yürüyüşün sebebinin ulaşımdaki adaletsizliği kamuoyunun önüne sermek olduğunu ifade eden Mutan; “Haksızlığa karşı susmayacağız. Burada bu kadar otobüs dolmuyordu. Görevlilerin hepsi burada. Kooperatif görevlisi burada. Bu otobüsler buraya gelsin diye biz yürümek zorunda mıyız? Her gün burada değilsiniz. Biz, gerekirse her gün sizi buraya getireceğiz. Biz sizden insani bir şey istiyoruz. Kepez halkı ezik bir halk değildir. Kepez halkı T.C. vatandaşıdır. Eşit koşullarda mevcut protokolün tazelenmesini istiyoruz” dedi.
 
“Sorun çözülmezse Çanakkale Belediyesi’ne yürürüz”
Ulaşım sorununun çözülmediği takdirde gerekirse Çanakkale Belediyesi’ne yürüyeceklerini belirten Mutan; “İnsan gibi söyledik. 3-4 yıldır söylüyoruz. Bir buçuk yıldır mahkemelere düştük. Bu kadar da değil. Bu bir başlangıçtı. Bundan sonra buraya yürümeyiz. Ülgür Bey biliyor mu bilmiyorum ama İsmail Özay Belediye Başkanıyken yine ulaşımda bir haksızlık yapılıyordu. Bu haksızlığa karşı vilayete yürüdük. Bir dahaki sefere Çanakkale Belediyesi’ne yürürüz. Bunu da buradan söylüyorum.  Biz hak hukuk adalet istiyoruz. Eşit yurttaşın eşit koşullarda yaşayacağı bir protokol istiyoruz” dedi. 
 
“Sorunu kökten çözmemiz lazım”
Açıklamasında son olarak ulaşım sorunun kökten çözülmesi gerektiğini ifade eden Mutan; “Önceki protokolü yapan belediye başkanım da geldi; ‘Biz, o gün protokol yaptığımızda nüfus 10 bindi, şimdi 30 binlere dayandı’ diyor. Ulaşımda, yaşamda adalet istiyoruz. Biz bu entegre sisteme karşı değiliz, paydaşsak eşit koşullarda paydaş olacağız. Bugün bize bu otobüslerle sergiledikleri gösteri bir oyun. Ulaşım sorununu kökten çözmemiz lazım. Oturup eşit koşullarda masaya yatıracağız ve çözeceğiz. Kepez halkının çıkarlarını kimseye yedirmem. Bu spontane gelişti, bundan sonrası için çok daha farklı bir örgütlenme ile çok daha kalabalıklarla başka yere doğru yürürüz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş