havadurum

"Umut Tohumları" sergisi açıldı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bölgelerden Çanakkale'ye gelen 7-12 yaş çocuklar ile Çanakkaleli çocukları bir araya getiren "Umut Tohumları" projesi sergisi Karina Deniz Kültürü Merkezi'nde açıldı.

317

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen "Umut Tohumları" projesi kapsamında, 4 hafta boyunca çocukların yaptıkları animasyon, çini, resim, seramik, serigrafi teknikleri ile yapılmış olan sanat eserleri Karina Deniz Kültürü Merkezi`nde sergilenmeye başladı.

Bir dizi etkinlik yapıldı
Etkinlik, projenin içeriği ve kapsamına ilişkin konuşmalar ile başlarken, ardından proje kapsamında oluşturulan "Umut Tohumları" korosunun müzik dinletisi ile devam etti. Etkinlikte çocuklar, kendi yaptıkları seramik saksılara çiçek dikimleri gerçekleştirdiler. Sergi açılışı öncesinde projeye katılan çocuklara katılım belgeleri verilirken, ardından etkinliğe katılanlar sergiyi incelediler. Etkinlik, çocuklar ve katılımcıların birlikte pasta kesmesi ile son buldu.

12 Haziran`a kadar açık olacak
"Umut Tohumları" projesinin final etkinliği olarak düzenlenen sergi açılışına Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Başkanı Ülviye Çalıdağ, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, akademisyenler, aileler ve davetliler katıldı.

"Umut Tohumları" projesinin çıktılarının görüleceği bu sergi, 12 Haziran 2023 tarihine kadar Karina Deniz Kültürü Merkezi`nde ziyarete açık olacaktır.
(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş