havadurum

"Vatandaşlarımızın adil ve eşit şartlarda yaşamasını istiyorum"

858
DEVA Partisi İl Başkanı Av. Berkan Karaca, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için aday adayı olduğunu kamuoyuyla paylaştı. Karaca, "Artık benim için ülkem ve Çanakkale`m adına yeni bir hikaye yazma zamanı. Bugüne kadar gururla yerine getirdiğim kurucu il başkanlığı görevimden 28. Dönem milletvekili aday adaylığım nedeniyle 16 Mart 2023 tarihi itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Biz 3 yıllık süre zarfında ülkemizin ve ilimizin sorunları ile ilgili önemli çalışmalar yaptık ve artık yeterli tecrübeye sahibiz. Şehrimizi hak ettiği seviyeye çıkaracağımıza yürekten inanıyorum ve aday olursam yüce mecliste, ilimizi layıkıyla temsil edeceğimin sözünü veriyorum" diye belirtti.
 
"İlimizde gidilmedik yer, sıkılmadık el, dokunulmadık gönül bırakmadık"
Karaca, kent genelinde yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi vererek, "Şehitler diyarı Çanakkalemize hizmet etmek için bildiğiniz üzere 08 Temmuz 2020`de Genel Başkanımız Ali Babacan liderliğinde kurulan partimize kurucu il başkanı olarak atandım. O günden itibaren ben ve yol arkadaşlarım derhal çalışmaya başlayarak teşkilatlanmayı tamamladık ve hiç durmadan çalışmaya devam ettik. İlimizde gidilmedik yer, sıkılmadık el, dokunulmadık gönül bırakmadık. Vatandaşlarımızın dertleriyle hüzünlendik, dertlendik; sevinçleriyle mutlu olduk, onların gönüllerinde, sofralarında yer edindik. Bizleri evlatları gibi bağırlarına bastılar. Yeri geldi eleştirdiler, yeri geldi tavsiye verdiler ama en çok bize destek oldular. Bizi yüreklendirdiler, motivasyonumuzu yükselttiler. Hep onları dinledik, hep onların sesi olduk. Sadece dinlemekle kalmadık. Dinlerken de onlara iktidarımızda neler yapacağımızı, çözüm önerilerimizi ve ülkemizin yıllardır çözülemeyen sorunlarına yönelik her alandaki eylem planlarımızı anlattık" sözlerine yer verdi.
"Kadere değil, bilime dayalı çözüm üretmek istiyorum"
Milletvekili aday adaylığının nedenlerini açıklayan Av. Karaca, "Mahsulü para etmeyen çiftçimizin, ay sonunu nasıl getiririm diyen emeklimizin, işçimizin, gelecek kaygısı taşıyan gençlerimizin, şiddet mağduru kadınlarımızın, akşam çocuklarına yapacağı yemeğin porsiyonunu azaltmaya değil, çoğaltmaya çalışan annelerimizin, borçlarını ödeyemeyen esnafımızın, işi ve özgürlüğü hukuksuz bir şekilde elinden alınan vatandaşımızın, korku ikliminde sesi kısılan gazetecilerin sesi olabilmek; ormanlarımızın talan edilmesini önlemek, başta Kazdağlarımız olmak üzere doğayı korumak, aynı zamanda bir deprem bölgesi olan ilimizde olası bir depremin etkilerini azaltmak için kadere değil, bilime dayalı çözüm üretmek; görüşü, ideolojisi, partisi ne olursa olsun daha özgür, refah dolu, adil ve eşit şartlarda vatandaşlarımızı yaşatabilmek için doğduğum, büyüdüğüm Çanakkale`mde milletvekili olmak ve şehrime hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.
(Atilla Akın) 
 
Paylaş