havadurum

"Vatandaşların emrinde olacağız"

816

 2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçim startını 1 Ekim itibari ile başlatan CHP, birçok ilçe ve Beldede, Belediye Başkan adayını belirlerken adayları belirlenmeyen yerlerde ise temayül yoklaması şeklinde ön seçim gerçekleştirecek. CHP’nin belirlenen adayları ve aday adayları yerel seçim çalışmalarına başladılar. CHP önceki Dönem Milletvekili, Çan’ın tek Belediye Başkan adayı Bülent Öz, Çan Osman Efendi Mahallesi’nde vatandaşları gezerek sorunlarını dinledi.  CHP Eceabat Belediye Meclisi’nin genç üyesi Metin Övün ise Eceabat Belediye Başkanlığı aday adayı olarak, Eceabat pazar perinde, pazar esnafı ve vatandaşları gezdi. Övün, pazar esnafının ve vatandaşların özellikle kış aylarında zorluk çektiğini belirterek; “Ne yazık ki hala ilçemize yakışır bir pazar yerimiz yok” dedi. 

“Vatandaşlarımın emrinde olacağımı beyan ettim”

CHP’nin Çan’daki tek Belediye Başkan adayı olan önceki Dönem Milletvekili Öz, yerel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili; “Çan Osman Efendi Mahallemizde önce kahvehanelerde, sonra da ev ev dolaşarak vatandaşlarımızla kucaklaştık. Mahallemizin sokaklarında, bahçelerde, tarlalarda ve evlerinin önlerinde oturan hemşerilerimizle buluştuk, sohbet ettik. İnşallah Belediye Başkanı olduğumda da bu ziyaretleri yapacağımızı, bir araya gelerek sorunlarımızı, istek, talep ve öneriler ile vatandaşlarımın emrinde olacağımı beyan ettim” dedi.
 
“Seçilirsem, halkımızın arasında ve üreticimizin yanında olan bir Belediye Başkanı olacağım”
Eceabat’ın genç Belediye Başkan aday adayı Eceabat pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek; “Bugün ilçemizin pazar günü ve alın teriyle çalışan, emekçi, esnaf, çiftçi, üretici ilçe Eceabat’ımızın pazarını gezerek hayırlı işler diledik. Ne yazık ki hala ilçemize yakışır bir pazar yerimiz yok.  Mahalle arasına kurulan pazarımızda hem pazarcı esnafımız, hem de halkımız özellikle kış aylarındaki yağmurda ve rüzgarlı havalarda büyük zahmet çekiyor. Bu sebeple biliyoruz ki; üretici çiftçimiz kadar, pazar kuran esnafımızda zor şartlarda kazanç elde ediyor. Önce CHP tabanımız, sonrada yaklaşan yerel seçimlerde Eceabat Halkımızın tercihiyle seçilirsem; her zaman halkımızın arasında ve üreticimizin yanında olan bir Belediye Başkanı olacağım. Eceabat’ımızın kapalı hem de açık alanı olan ve modern bir pazar yerine kavuşması için çalışmalara hemen başlayacağım” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş