havadurum

"Yalan değil, gerçek"

1492
Çanakkale`de üniversitenin açılmasına sayılı günler kala, Türkiye`nin büyük bölümünde olduğu gibi Çanakkale`de de öğrenciler, "Barınamıyoruz, geçinemiyoruz" eylemlerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın "yalan söylüyorsunuz" dediği öğrenciler, eylemlerin ikinci gününde, Kordon Boyu`nda bulunan Truva Atı`nın önündeydi. Ellerinde pankartları ile oturma eylemi gerçekleştiren öğrenciler, Çanakkale`de son dönemde artan ev kiralarını protesto etti. Öğrenciler, "Bu yıl ev sahipleri, okulların açılmasını av sezonu olarak görüyor. Bizler öğrenciyiz, yolunacak kaz değiliz" dediler. 
 
"Temmuz`da 750, Eylül`de 1500"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`ni kazanan, ancak kayıt olduktan sonra memleketine, ev ve yurt ayarlayamadan giden çok sayıda öğrenci olduğunu ifade eden ÇOMÜ Öğrencileri, "Çanakkale, geçtiğimiz yıllarda böyle değildi. Bir öğrenci kenti olmanın gereklerini yerine getirir, öğrencilere bu kadar zulmetmezdi. Bizler, okulu yeni kazanan arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları çok iyi biliyoruz. Türkiye`de binlerce öğrenci var barınma sorunu yaşayan. Çanakkale`de, Temmuz ayında 750-1000 lira olan 1-1 evler, bugün en az 1500 lira. Bunun anlamı nedir?" dediler. 
 
"Yalan değil gerçek, kaz değil öğrenciyiz"
"Bizler yalan söylemiyoruz" diyen ÇOMÜ Öğrencileri, "Bugün sadece öğrenciler barınma sorunu, kira sorunu yaşamıyor. Asgari ücretle geçinen 4 kişilik bir aile bu kiraları nasıl ödesin? Bugün kira artışlarını herkes biliyor, bunun neresi yalan? Pandemi sürecinde herkes maddi ve manevi olarak zor durumda, bunu biliyoruz. Ancak pandemi döneminin ekonomik zararı öğrencilerden karşılanmamalı. Öğrenciler yolunacak kaz değildir" dediler.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş