havadurum

"Yatırımlar, ekonomik kriz sebebi ile bitmedi"

969
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale 7. Olağan Kongresi`nde, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan`ın yaptığı konuşmada belediyeye yapılan eleştirilere dair açıklamada bulundu. CHP Merkez İlçe Örgütü Başkanı Ali Uyanık`ın da yer aldığı toplantıda Başkan Gökhan, belediye yatırımlarının bitirilemediği eleştirilerine cevap verdi. Öncelikle Milletvekili Turan`ın "kendisinin Çanakkale`nin 12 ilçesinin başkanıymış gibi hareket ettiği" eleştirisine cevap veren Gökhan; "Çanakkale protokol listesinde Vali, 4 Milletvekili, Boğaz Komutanı ve sonrada il belediye başkanı geçer, bu da ben deniz Ülgür Gökhan`dır. Bunu devletin idari nizamı söylüyor. 18 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir aşamada kendimi diğer belediye başkanlarının amiri olarak görmedim. Böyle bir yetkim yok" dedi. Yeşil Belediye Binası, Cennet Otopark, Sarıçay, Sosyal Konutların bitmemesi gibi eleştirilerin birçok kez açıklamasına rağmen devam ettiğini ifade eden Gökhan, "Klasik söylemler devam diyor. Çanakkale`de söylenecek başka bir konu yok. Yeşil Belediye Binası, Cennet Otopark, Sarıçay, Sosyal Konutlar... diye gidiyor. Bunlarla ilgili defalarca açıklamada bulundum. Bitmeyen yatırımlara bakacak olursak, Yeşil Binamız ve Cennet Otoparkı konusunda maalesef bizden değil, mevcut hükümetten kaynaklanan ekonomik krizin sonucunda bu inşaatlar bitememiştir ve buralara gelmiştir. Her iki müteahhidimizde mali krizden etkilenmişlerdir. Aşırı fiyat artışları, vadeli mal alamamaları, doların aşırı artışı... dolayısı ile her iki müteahhitte bu işi bırakmak zorunda kalmıştır" dedi. 
"Çanakkale halkı açısından kamu zararı oluşmadı"
Çanakkale halkı açısından kamu zararı oluşmadığını ifade eden Başkan Gökhan; "Yeşil Belediye binamızın teminatı vardır. Mevcut yapılan binanın parası ödenmiştir geri kalanını ihale etmişizdir. İnşallah 1,5-2 yıl içerisinde tamamlanacaktır. Yine Cennet Otoparkı da maalesef müteahhittin işi bozulunca bıraktı. Burada da bütün mülkiyet bize aittir. Önceki gün itibari ile oranında kararı encümenden çıktı. 31 Mart`ta ihalesi var. Belediyenin buradan herhangi bir zarar etmesi söz konusu değil. Bunlar gibi binalarda bitmeyen senfoni aranıyorsa Güzelyalı`daki spor alanından, Hilton Otelden bahsedebiliriz. Yatırımcılar maalesef bitiremiyor, bunlar olabilir. Sonuç itibari ile mal kamunun ve buralar süreç içerisinde yapılacaktır. Sayın vekil Boğaz Köprüsü`nden bahsetmiş. Yap işlet devret ile dış kredi bulsaydık, belediye hizmet garantili bir müteahhit bulsaydık biz de herhalde bitirirdik. Bizim böyle durumumuz yok. Bunları Çanakkale halkının kaynakları ile yapıyoruz" dedi. 
"Kimse 13 kat olmasına itiraz etmedi"
Başkan Gökhan Sarıçay ve Sosyal Konutlara dair yapılan eleştirilere dair; "Sosyal Konutlarla ilgili 2013`ten beri mücadele diyoruz. Orada ki insanlar mağdur etmeden orayı dönüştürebilir miyiz diye projeler yaptık. Kimse 13 kat olmasına itiraz etmedi. `13 katı indir, 9 kat olsun` diyen olmadı. Şu anda da o proje devam ediyor. Onun olmayacağını Bakanlığın yüksek katı uygun bulmadığını son tarihte öğrendiğimiz için 8 kat yapmak suretiyle ne yapabiliriz konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz burası ile ilgili ne istedilerse yaptık. Prosedür olarak belgeler hazırladık, kentsel strateji belgesini 4 aylık sürede hazırladık" dedi. 
Çanakkale`de yapılan kentsel dönüşümleri sıralayan Başkan Gökhan, Sarıçay`ın etrafının belediye sorumluluğunda olduğunu, ancak içerisinin hem sorumluluk hem de teknik anlamda DSİ`nin görevi olduğunu söyledi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş