havadurum

"Yeni Cumhurbaşkanı ile aydınlık geleceğe yürüyeceğiz"

753

 Kepez Belediyesi tarafından yapılan birçok yatırımın toplu temel atma ve açılış törenleri dün, `2. Uluslararası Umut Kongresi` kapsamında yapıldı. Rauf Denktaş Caddesi ve Sahil Yolu Caddesi ile Hacı İbrahim Bodur Aile Sağlığı Merkezi, Kamer Genç Parkı… gibi bir çok yatırımın temel atma ve açılış töreni toplu olarak gerçekleşti.   Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı’nın adının verildiği Kapalı Pazar yeri açılışına CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ile Kaşıkçı’nın ailesinin yanı sıra, CHP YDK Üyesi Serdar Soydan, CHP Milletvekili Bülent Öz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile ilçe ve belde Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile çok sayıda Kepezli vatandaş katıldı.  Açılışta ilk olarak konuşan Şehit Kaşıkçı’nın babası Ramazan Kaşıkçı, Kaşıkçı’nın adını yaşatılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, başta Kepez Belediye Başkanı Mutan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Kaşıkçı’nın ardından Kepez Belediye Başkanı Mutan Kepez’de yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Mutan’ın ardından kürsüye çıkan İl Başkanı Güneşhan, 24 Haziran’da yapılacak seçimlere değinerek, Çanakkale’de  büyük oy farkı ile sosyal demokrasinin kazanacağını söyledi. törende konuşan CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi; “Türkiye, 24 Haziran’da aydınlık günlere yelken açacaktır. Türkiye, 24 Haziran akşamı yeni Cumhurbaşkanı ile aydınlık bir geleceğe doğru yürüyecektir. Bugün sosyal demokrat belediyeciliğin güzel uygulamaları için buradayız” dedi.

 
“Yatırımları büyüterek yaşamaya devam edeceğiz”
 Açılış konuşmasında Kepez’in şuanda Türkiye’nin en büyük beldesi olduğunu dile getiren Başkan Mutan;  “Biz, Çanakkale ile etle tırnak gibiyiz. Biz yoksak Çanakkale yok, Çanakkale yoksa biz hiç yokuz. Kepez’de birçok kamu ve kuruluş var. Bu beldenin yollarını açan, imarına katkı sunan değerli Belediye Başkanıma teşekkür etmek istiyorum. Burayı bugünlere biz getirmedik. Bugün 2’ncisini yaptığımız bir Kongremiz var. Beldemizi tanıtalım, ilimizin turizmine katkı sunalım, üniversite ile kol kola yürüyelim, burayı bir çıta daha yukarıya çıkaralım diye. Özel sektör anlamında da Çanakkale’deki otomotiv sanayi servislerinin biri hariç hepsi Kepezde. Daha geçtiğimiz Salı günü Ülgür Başkanımla birlikte bir tanesinin açılışını yaptık. Marmara Bölgesinin en büyük Aqua Park’ı Kepez’de, Huzur Evi bizde. Kepez, bu kurum ve kuruluşlarla hızlı bir şekilde büyüyor. Bu büyüme ile birlikte, kent kendi kültürünü yaratma anlamında birçok kongreyi birçok toplantıyı hep birlikte yaşamaya başladık. Bundan sonraki yıllarda bunları büyüterek yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
“Ya demokrasi diyeceğiz ya da diktatörlük diyeceğiz”
Mutan’ın ardından konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde CHP’nin Çanakkale’de büyük oy farkı ile birinci olacağını dile getirerek; “Kısaca Çanakkale İl Örgütü olarak bir şeyler söylemek istiyorum. Dün erken bir baskın seçim kararı alındı. 24 Haziran’da Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerimizi yapacağız. Bu seçimler Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimleri. Bu ülkede yaşayan insanlar olarak ya demokrasi diyeceğiz ya da diktatörlük diyeceğiz. Ben, Çanakkale İl Örgütü olarak bu seçimlere hazır olduğumuzu, Çanakkale’nin açık bir oy farkı ile demokrasiden yana tavır koyacağına eminim ve inanıyorum. Çanakkale’de açık ara birinci parti olduktan sonra aldığımız yüksek oyla Türkiye’deki partimizin oylarına katkı ve destek vereceğiz. Kepez’de yaşayanlarımız çok şanslılar. Kepez’de son derece güzel işler yapan, çok başarılı Belediye Başkanımız var. Bu başkanımız hem CHP’li, hem de sosyal demokrat bir Belediye Başkanı. Dolayısı ile gerçekten güzel şeyler yapıyorlar. Yerel yönetimler ve belediyecilikler sosyal demokratların işi. CHP’li belediyelerde son derece önemli işler yapılmakta. Bir kere kaynaklar çok iyi kullanılmakta. Halkın parası çar çur edilmemekte. Sosyal Demokrat Belediyeler borç batağı içinde değildir. Aynı zamanda sosyal faaliyetler ve çalışmalar anlamında da iyi işler yapmaktadırlar. Türkiye’nin en büyük beldesi olan Kepez Beldesi’nde inanıyorum ki çok daha uzun yıllar yönetime devam edecek. Sosyal demokrat yönetim anlayışı sürecek” dedi.  
 
“Umut, bugün dimdik ayakta”
Törende konuşan  CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi, Türkiye’nin 24 Haziran’da aydınlık günlere yelken açacağını vurgulayarak; “Umut, kelimesi, çok güçlü bir kelimedir, insanın var oluşunu ifade eden bir kelimedir. Umut varsa, insan vardır. İnsanlar geleceğe umutla bakıyorsa gelecek güzeldir, hayat güzeldir. Umutlar kaybolursa, ortadan kalkmışsa, insanları korku ve karamsarlık sarmışsa elbette ki yaşam anlamını kaybeder. Türkiye Cumhuriyeti’nde özellikle 2002’den sonraki AKP iktidarları döneminde umudun bastırılmaya çalışıldığı, kontrole alınmaya çalışıldığı başka mecralara sürüklenmeye çalışıldığı, umudun insanların yaşamından çıkarılmaya çalışıldığı bir süreçte umut, bugün dimdik ayaktadır. Biz, Türkiye’nin aydınlık geleceğine özlemle ve güvenle bakıyoruz. Türkiye, 24 Haziran’da aydınlık günlere yelken açacaktır. Türkiye, 24 Haziran akşamı yeni Cumhurbaşkanı ile aydınlık bir geleceğe doğru yürüyecektir. Bugün sosyal demokrat belediyeciliğin güzel uygulamaları için buradayız. Sosyal demokrat belediyecilikte, hizmetin merkezinde, hizmetin hedefinde insan vardır. İnsan hangi partiye, hangi siyasi düşünceye sahip olduğuna bakılmaksızın önemli olan insana hizmettir. Belediyecilik, insanların hayatlarını kolaylaştırmaktır. Aslında siyasetin hedefi, insanları mutlu kılmaktır. Siyasetin merkezi bölümü var, yerel bölümü var. Merkezi bölümde hükümetler görev yapıyor ve sizler genel seçimlerde Türkiye’nin 24 Hazirandan sonraki TBMM’nin dağılımını ve Türkiye’yi yönetecek Cumhurbaşkanını seçeceksiniz. Bu seçimin demokrasi ve özgürlüklerle, vatandaşa hizmet ve ülkenin geleceğine yönelik olarak aydınlık, güzel kavramları ile ifade edebileceğimiz ne varsa onunla partizanlık arasında bir seçim olacağını sizlere ifade etmeliyim” ifadelerini kullandı.  (Eren Aşnaz) 
Paylaş