havadurum

"Yeni dönemde ilk hedef kooperatifleşmeyi hayata geçirmek"

1490

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim süreci boyunca, üretim, istihdam ve ekonomik kalkınma yaratmak için önüne koyduğu en önemli projelerinden olan kooperatifleşmeyi hayata geçirmek için düğmeye bastı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, beraberindeki heyetle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tebrik ziyareti gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kooperatiflerle ilgili istişarede bulunan Başkan Gökhan, kooperatifleri tek tek gezerek bilgi aldı. Geziye Başkan Gökhan ve eşi Hale Gökhan ile birlikte, Belediye Başkan Yardımcıları, Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay, Belediye Meclis Üyeleri Fatma Kaynaş ve Birten Sarıbaş, Çanakkale Belediyesi Strateji Geliştirme Birim Yöneticisi Hale Evrim Akman, Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı Personeli İbrahim Battal, Çanakkale Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Ali Rıza Berkit ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Onur Sinan Türkmen’in de bulunduğu heyette eşlik etti. Yapılan ziyaretle ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan,  İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde kooperatifleşme ile ilgili hamle yapmak istenildiğini, Çanakkale Belediyesi olarak bu hamlenin içerisinde yer alacaklarını belirtti.  Başkan Soyer ile kooperatiflerle ilgili yapılan istişarelerin ardından, şehirde kooperatifleri gezdiklerini ifade eden Başkan Gökhan; “Kooperatifleri dolaşıyoruz. Nasıl yapmışlar, nasıl başarmışlar? Onları yerinde görüyoruz ve incelemede bulunuyoruz” dedi. Şu anda incelemeler yaptıklarını belirten Başkan Gökhan; “Bunların yöntemi nasıl olacak. Tüm bunları buradaki tecrübeler ile birleştirip, danışmanlıklar almak sureti ile bunu başarmaya çalışacağız” dedi.

 “Kooperatifleri inceliyoruz”

Yapılan ziyaretle ilgili konuşan Başkan Gökhan; “Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i ziyaret ettik. Kooperatifleşme konusunda kendileri ile istişarelerde bulunduk. Onlarda Büyükşehir olarak birlikte bir hamle yapmak istiyorlar. Eğer başarırlarsa bizde buna katılacağız. Şu ana kadar Bayındır Kooperatifini gezdik. Şimdide, Tire Süt Kooperatifini gezeceğiz. Kooperatifleri dolaşıyoruz. Nasıl yapmışlar, nasıl başarmışlar onları yerinde görüyoruz. Başkan Yardımcıları, Tüketici Dernek Başkanımız, Üniversiteden bir hocamızla beraber bölgede kooperatifleri dolaşarak incelemede bulunuyoruz” dedi. 
 
“Başarmaya çalışacağız”
Başkan Gökhan; “Şu anda incelemeler yapıyoruz. Bunların planlaması sürer. Çanakkale’deki kooperatiflere de bakmamız lazım.  Onları ıslah etmek ve yeni bir kooperatif kurmak lazım.  Bunların yöntemi nasıl olacak. Tüm bunları buradaki tecrübeler ile birleştirip, danışmanlıklar almak sureti ile bunu başarmaya çalışacağız. Yeni dönemde ilk hedefimiz kooperatifleşerek ‘üretime, istihdama, kalkınmaya…’ yönelik projeler hayata geçirmek olacak” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş