havadurum

"Yıldız Koy imar kararı ile şantiye haline gelecek"

447
TKP İl Örgütü tarafından Yıldız Koyu`nunu imara açılması ile ilgili açıklama yapıldı. Onlarca canlı ve bitki türünün yaşadığı Yıldız Koyu`nun 1999 yılında Deniz Koruma Alanı ilan edildiği ve 2`inci derece SİT alanı olduğu vurgulandı. İmara açılması ile Yıldız Koyun şantiye haline geleceği belirtilen açıklamada; "2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından `konut gelişim bölgesi` ilan edilen Gökçeada Yıldız Koyu; geçtiğimiz günlerde Gökçeada Belediye Meclisi`nde kabul edilen imar planı değişikliği ile yapılaşmaya açılıyor. 34 tür süngerin, 144 tür balığın, onlarca tür deniz bitkisinin, tehlike altında olan Akdeniz fokları ile caretta carettaların yaşadığı, Türkiye`nin tek Su Altı Deniz Parkı olan, 1999 yılında Deniz Koruma Alanı ilan edilmesiyle birlikte İzinsiz dalışın ve amatör balıkçılığın dahi yasaklandığı, ikince derece arkeolojik sit alanı olan Yıldız Koyu alınan bu kararla birlikte şantiye haline gelecek" denildi. 
 
"Turizmin nasıl kalkındığını Ege`nin betona boğulmuş kıyılarından biliyoruz"
Açıklamada; "Hedef `turizmin kalkınmasıymış! AKP`nin turizmi nasıl kalkındırdığını Akdeniz`in Salda Gölü`nden, Karadeniz`in Ayder Yaylası`ndan ve Uzungöl`ünden, Ege`nin betona boğulmuş kıyılarından biliyoruz. İlerleme dendiğinde aklına ilk önce betonlaşma gelen, turizm denince beş yıldızlı otellerden başka bir şey düşünemeyen bu zihniyet ülkemizin ve kentimizin son bakir kalmış kıyılarını da ranta kurban etmeye çalışıyor. Memleketin bütününde AKP ile vücut bulan rantçılık, adamızda da İYİ Partili belediye ile kendini gösteriyor" ifadelerine yer verildi. 
 
"Hiçbir karar kıyılarımızı, ormanlarımızı korumaya yetmiyor"
Açıklamada son olarak; "Görüyoruz ki ister sit alanı olsun, ister koruma bölgesi ilan edilsin; hiçbir karar artık bu saldırganlığın karşısında kıyılarımızı, ormanlarımızı korumaya yetmiyor. AKP`siyle, İYİ Partisiyle ve her birinin etrafına kümelenmiş patronlarıyla ranttan beslenenleri durduracak; doğayı, tarihi ve kültürel mirasımızı koruyabilecek tek kuvvet sadece halkın örgütlü gücüdür. Türkiye Komünist Partisi Çanakkale Örgütü olarak Gökçeada`daki bu yağma hazırlığının karşısında olacağımızı ilan ediyor ve tüm Çanakkale halkını Kaz Dağları`ndan Assos`a, Assos`tan Gökçeada`ya uzanan bu saldırılara karşı direnmeye çağırıyoruz. Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez!" denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş