havadurum

"Yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yoksulluğu yeneceğiz!"

556
CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Türkiye`de yaşanan ekonomik ve sosyal krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erkek ekonomik kriz ve yoksullukla ilgili, "Biz yoksulluğu yönetmeyeceğiz yoksulluğu yeneceğiz bunda kararlıyız" sözlerine yer verdi. "Herkes sandığı bekliyor, vatandaşın sorunları çok ağır, toplum derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakıldı. Türkiye`de ücretli çalışanlardan yarısından fazlası asgari ücretli, milyonlarca aile derin bir yoksullukla mücadele ediyor" sözlerine yer veren Erkek, "CHP olarak da bu konuda hazırlıklarımızı tamamladık, yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Memleketin her köşesinde, her sandıktan çıkan seçmenin iradesine sahip çıkacağız ve kararlıyız" dedi.
 
"Hukuk devleti olmayınca demokrasi de askıda kalıyor"
CHP`li Erkek, hukuk sistemi eleştirerek, "Şu anda en temel sorun hukuk devletinin temelden zedelenmiş olması ve bağımsız ve tarafsız yargının yalnızca anayasada yazıyor olması. Yargının tarafsız ve bağımsız kılınması gerekiyor. Bunu da ancak gerçek anlamda bir sistem değişikliği ve reformla sağlayabiliriz. Bugün reform adı altında kanun değişiklikleri yapılıyor ki bunların hiçbiri reform değil. Demokrasinin de hak ve özgürlüklerin de güvencesi bağımsız ve tarafsız yargı. Yargı bu durumda olunca, hukuk devleti olmayınca maalesef demokrasi de askıda kalıyor" dedi.
 
"Yargı ağır bir baskı altında"
Yargının ağır bir baskı altında olduğunu kaydeden Erkek, "Türkiye`nin her şeyden önce bir zihniyet reformuna ihtiyacı var. Yeni bir siyaset kültürüne, güçlü kurallara, güçlü kurullara, güçlü kadrolara ihtiyacı var. Siz en mükemmel anayasayı en mükemmel yasaları hazırlasanız da uygulayıcılar çok kötüyse, demokrasi ve hukuk bilincinden uzaksa işler maalesef zorlaşıyor. Saray`dan bir talimat geldiği zaman bazı mahkeme ve hâkimler anayasa ve hukukun üstünlüğüne değil güce biat ediyor" ifadelerine yer verdi.
 
"Yoksulluğu yönetmeyeceğiz yoksulluğu yeneceğiz"
Erkek sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Siz bugün böyle ucube bir sistemde ekonomik kurumların bağımsızlığını sağlayabilir misiniz? Merkez Bankası`nın ya da yargının bağımsızlığını sağlayabilir misiniz? Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir sistemde hukuk devleti olabilir mi? Bu yüzden, demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistem, bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. Miting meydanlarındaki katılım ve coşku her şeyi gösteriyor. Herkes sandığı bekliyor, vatandaşın sorunları çok ağır, toplum derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakıldı. Türkiye`de ücretli çalışanlardan yarısından fazlası asgari ücretli, milyonlarca aile derin bir yoksullukla mücadele ediyor. Biz yoksulluğu yönetmeyeceğiz yoksulluğu yeneceğiz bunda kararlıyız."
 
"Millet İttifakı`nın adayı, 13`üncü cumhurbaşkanı olacak"
Yarın sçeim olacakmış gibi hazırlıklı olduklarını kaydeden Milletvekili Erkek, "Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye`nin 13`üncü Cumhurbaşkanı olacak. Milletimizin ve seçmenin desteği ile bunun olacağını biliyoruz. Biz 6 parti olarak bir seçim güvenliği komisyonu oluşturduk. Tabii ki benim adayım Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ben Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim, Genel Başkan Yardımcısıyım. Tüm CHP`lilerin adayı tabii ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`dur. Ancak tabii ki adayın kim olacağına altılı masa karar verecek" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş