havadurum

"Zaferi, gençlerle kazanacağız"

1020

 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, seçim kampanyasını gençlerle başlattı. CHP İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantı, Troya Huqka’da yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Meclis üyesi Rebiye Ünüvar, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Çarık, İl Gençlik Kollar Başkan Yardımcısı Kadir Erkabadayı, partililer ve partili gençler katıldı. Salonda bulunan kalabalık, Başkan Gökhan’ın ilk kez çalan seçim müziğine eşlik etti. Belediye Başkanı Gökhan, yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerine değindi. Konuşmasında gençlere seslenen Başkan Gökhan; “Süreç içerisinde birliğimizi ve beraberliğimizi daha ileri götüreceğiz. Çanakkale’de 31 Mart akşamı seçimi kazanacağız. Hiç tereddüdümüz yok. Ama sadece seçimi kazanmak yetmez, seçimi açık ara kazanacağız. Hedefinizi yüksek tutun, sizin övünecek çok malzemeniz var, gidin talepkar olun oy isteyin. Gençliğimizi bu dönemde çok önemsiyorum” dedi. Kendisinin Çanakkaleli olmadığı yönünde iddialara da yanıt veren Gökhan; “Ben, Türk’üm. O konuda hiçbir sorun yok. Biz, kafatasçı değiliz, biz insanları kökenleriyle yargılamayız. Biz, insanları insanlığıyla demokratlığıyla yargılarız. Yoksa biz, faşist Hitler gibi ırk aramayız. Her insan bizim için makbuldür” ifadelerini kullandı.

 
“Bizler, bu ülkenin genç neferleriyiz, yılmaz bekçileriyiz, dinamiğiyiz”
Toplantı kapsamında konuşma yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ozan Çarık; “Bizim, yaşadığımız bu topraklara ve şehre karşı sorumluluklarımız vardır. Biz, çalıştıkça, bu ülkenin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi için mücadele ettikçe, onu elimizden kimse alamaz. Bizler, bu ülkenin genç neferleriyiz, yılmaz bekçileriyiz, dinamiğiyiz. Bayrak, pankart asabiliriz. Bizler olmadan enerji olmaz, çalışma olmaz. Yaklaşık 2 ay boyunca çalışacağız, seçim süresi boyunca çalışacağız ama dostluğumuz her zaman olacak birlikte kalacak. Kardeşliğimiz, seçim bittikten sonra da devam edecek” ifadelerini kullandı.
 
“Köklerimizden gelen güç ve gençliğimizin enerjisi ile çalışıp başarılı olacağız”
CHP Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Kadir Erkabadayı; “Gençler, Cumhuriyet Halk Partisi`nin ön gücüdür. Bu gücü Atatürk ilkeleri ile Cumhuriyet değerlerinden alır. Önümüzdeki yerel seçimlerde köklerimizden gelen güç ve gençliğimizin enerjisi ile kararlılıkla çalışıp başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çanakkale’mizi çok seviyoruz” dedi. 
 
“Keyifle hatırlayacağımız bir seçim dönemini hep beraber geçekleştirmek umuduyla”
Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık; “Seçimler öncesi bir araya gelmelerin gençlerle başlaması, gençlerin hem bugünü hem de yarınları yaratacak insanlar olarak bugünden kendi geleceklerine, kendi kentlerine, kendi ailelerine sahip çıkmalarının bir başlangıç, bir adımıdır. İleride keyifle hatırlayacağımız bir seçim dönemini hep beraber geçekleştirmek umuduyla hepinize saygılar sunuyorum” dedi. 
 
“Gençlerimiz, bu ülkenin emanetidir”
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “31 Martta seçimlerimiz var. Bu seçimler, sadece yerel seçim değil, aynı zamanda genel seçim havasında olacaktır. Çünkü 17 yıllık AKP iktidarının tek adam yönetimine karşı bir duruş ortaya koyacağız. Bu seçimlerde mutlak suretle başarılı olmak zorundayız. Burada bizler kadar en fazla görev gençlerimize düşmektedir. Sizlerin göstereceği çalışma, performansla, önümüzdeki 5 yıl daha yine Çanakkale’de 1968 yılından bugüne kadar devam eden sosyal demokrat yerel yönetim anlayışımız devam edecektir. Bu ülkenin geleceği, yarınları olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz. Aslında bu ülkenin en büyük sermayesi gençleridir.  Eğer gençlerimize iyi bir eğitim verebilirsek, gençlerimize fırsat eşitliğinden faydalandırabilirsek, onların yeteneklerini öne çıkartabilirsek, gençlerimiz çok şeyler yaparlar. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu hem ekonomik hem de siyasi krizden gençlerimiz aracılığıyla çıkabiliriz. Nasıl 1970’li yıllarda Japonya’da, Kore’de gençleri, bugün dünyanın sayılı ülkeleri haline getirdiyse bizim gençlerimiz de bunu yapabilecek güçtedir. Çünkü gençlerimiz, bu ülkenin emanetidir. Mustafa Kemal Atatürk, gençlerimize inandığı, güvendiği için bu ülkeyi onlara emanet etmiştir” dedi. 
 
“Çanakkale, sizlerle özgür”
Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan; “Seçim kampanyasını sizlerle başlatmanın mutluluğu içerisindeyim. Çünkü bu kentte en özgür olması gereken insanların başında kadınlar ve gençler gelmektedir. Biz de bunun için çaba gösteriyoruz. Onun için sloganımız ‘Ülgür Ülgür, bu kent özgür’. Özgürlüğü yaşamaya devam edeceğiz. Çağdaş gençlik, ülkeyi bugünün çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan gençlik. Çanakkaleli gençler olarak sizin göreviniz, çok daha büyük. Tam karşıda o zamanki yaşıtlarınız, bu vatan için canlarını verdi. Şimdi onlar bizleri izliyorlar, ‘biz, bu vatan için canımızı verdik, acaba siz ne yapıyorsunuz’ diyorlar. Onlara mahcup olmamamız gerekiyor. Onun için ülkenin bağımsızlığı, insanlarımızın özgürlüğü için daha çok mücadele edeceğiz. Bu mücadeleden de her zaman olduğu gibi yine galip çıkacağız. Çünkü Çanakkale, sizlerle özgür. Bu yıl gençlik yılı, sizlerin yılı, Çanakkaleli gençlerinin yılı, özgür gençliğin ve Cumhuriyet Halk Partisinde yaşayan gençlerin yılı” ifadelerini kullandı.
 
“Biz, halkın belediyesiyiz, halkla beraberiz”
Belediye Başkanı Gökhan; “2 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız 11 maddelik belediyelerle ilgili bir manifesto yayınladı. açın bir daha okuyun. Bizim yaptıklarımızı vaat ediyor. Orada yazılanları biz, çoktan yaptık zaten. Biz, geçmişte yaptıklarımızla bir kitapçık çıkarıyoruz. Açın okuyun neredeymişiz neye gelmişiz. Çanakkale Belediyesi, bugüne kadar birçok çalışma yapmış, birçok proje üretmiş ve servetini arttırmış. Demek ki başkalarına peşkeş çekmemişiz, belediyemize, halka kazandırmışız. Biz, halkın belediyesiyiz, halkla beraberiz. Çanakkale’yi çok istiyorlar. Rant gözüyle bakarsam ben de çok isterim Çanakkale’yi. Çanakkale’deki ranta gözünü dikenler, Çanakkalelilerin taleplerini yerine getirmeyeceklerini bilmeliler. Kazanamazlar, artık Çanakkaleli kimin ne olduğunu biliyor, ezberledi. Sizler, sokakta, seçim sırasında ya da normal yaşantınızda belediyenizle iftihar edebilirsiniz. Hiçbir açığımız yoktur, rant, yolsuzluk, hiçbir zaman olmadı. Geçtiğimiz yıl içerisinde belediyemize müfettiş geldi, 2 ay boyunca teftişte bulundu. birçok dedikodu çıktı ama biz tertemiz çıktık. Sayıştay bizi her yıl denetler, en ufak bir suiistimal, kamu zararı bulamamıştır. Çünkü Çanakkale Belediyesi, Reşat Tabak’tan beri, yani 1968’den beri en ufak bir usulsüzlük ve yolsuzluk bulamazsınız. Onun için sokakta başınız dik, alnınız ak bir şekilde dolaşacaksınız” dedi. 
 
“Hiçbir konuda yüzünüzü kara çıkaracak eylem ve işlem içerisinde bulunmadım”
Başkan Ülgür Gökhan; “Benim memleketim Çanakkale’dir, kökenim Bayramiç’tir. Soy adı kanunu olmadığı zaman, dedemin nüfus kağıdında, unvan kısmında Cezayirli oğlu mahdumu Mehmet Lütfü yazıyor. Orası daha sonra çizilmiş ve Gökhan soyadını almışız. Dedelerimiz, Cezayir’e uçbeyi olarak gitmişler. Oradan da buraya gelince Bayramiç’e konuşlanmışlar. Lakap da Cezayirli olarak kalmış. Yarın ‘sizin başkan adayınız buralı değilmiş’ derse, onlara bu şekilde anlatın. Ben, onların niteledikleri yerlerden de olabilirim. Ben, Tuncelili de, Diyarbakırlı da, bu vatanın her yanından olabilirim. Ben, Türk’üm. O konuda hiçbir sorun yok. Biz, kafatasçı değiliz, biz insanları kökenleriyle yargılamayız. Biz, insanları insanlığıyla, demokratlığıyla yargılarız. Yoksa biz, faşist Hitler gibi ırk aramayız. Her insan bizim için makbuldür. Gençler, yarından itibaren seçim propaganda süreci başlayacak. Onun için doğruyu savunmak için bilgili olmalısınız. Hiçbir konuda yüzünüzü kara çıkaracak eylem ve işlem içerisinde bulunmadım” dedi. 
 
“Sadece seçimi kazanmak yetmez, seçimi açık ara kazanacağız”
Başkan Gökhan; “Hiç kimsenin elinizden tutmasını beklemeyin kendi özgür iradenizle ve çabanızla, kişiliğiniz ile toplumun önüne çıkın ve talepkar olun. Gençlik talepkar olmalıdır, istemelidir, birinin çağırmasını beklememeli. Artık Çanakkale’deki gençlerimiz, önümüzdeki dönem çok daha fazla yer alacaklar. Süreç içerisinde birliğimizi ve beraberliğimizi daha ileri götüreceğiz. Çanakkale’de 31 Mart akşamı seçimi kazanacağız. Hiç tereddüdümüz yok. Ama sadece seçimi kazanmak yetmez, seçimi açık ara kazanacağız. Hedefinizi yüksek tutun, sizin övünecek çok malzemeniz var, gidin talepkar olun oy isteyin. Gençliğimizi bu dönemde çok önemsiyorum. Sadece iki genç değil diğer yaş grubu olan 40 ve 30 yaş arası gençlerimiz var. Bu dönem gençlik harekete geçiyor” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş