havadurum

1.Çaput Festivali başlıyor

738

Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Çanakkale Lions Kulübü`nün desteğiyle 1`inci Çaput Festivalini düzenliyor. Festivalin amacı ve kapsamı hakkında açıklamada bulunan Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Şimşek, "Bu kez farklı bir etkinliğe imza atalım istedik. Hızla tükettiğimiz dünyamızda geri dönüşüm kültürünü toplumumuza kazandırarak, çevremizi korumak ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmenin yanı sıra, mikro projemizle ikinci el eşyaların atıl bir durumdan eğitim kaynağına dönüştürülmesinin heyecanı içindeyiz. İhtiyaç sahiplerine daha uygun şartlarda ulaşmak ve projemize kaynak yaratmak için 25-26 Haziran 2022 tarihinde Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri`nde Çanakkale Lions Kulübü`nün desteğiyle 1. Çaput Festivalini düzenledik" dedi.

 
"Yurt ve anaokulu projeleri için çalışıyoruz"
Öncelikli hedefleri arasında orta öğrenim öğrenci yurdu ve anaokulu projeleri için gelir getirici aktivitelerin yanı sıra toplumun aydınlanmasına yönelik seminer, panel ve tiyatro gibi etkinliklerde düzenlediklerini anlatan Şimşek, "Ekonomik olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bu süreçte dayanışmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bizler Çanakkale`mizdeki diğer STK`lardan ve halkımızdan da aynı desteği bekliyoruz. Ramazan ayında fitre ve zekatlarını, Kurban Bayramında bağışlarını kooperatifimize verebilir, sevinçli ve üzüntülü günlerinde çelenk göndermek yerine, bağış yapabilirler" sözlerine yer verdi.
 
"Daha aydınlık bir gelecek için el ele"
Orta öğrenim öğrenci yurdu ve anaokulu projeleri hayata geçirmek için mücadele ettiklerini ifade eden Şimşek, "Hatta projemizi yaşama geçireceğimiz araziyi, derneklerimiz ise çeşitli etkinliklerden elde ettikleri gelirleri bağışlayabilirler. Haydi Çanakkale daha aydınlık bir gelecek için el ele" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş