havadurum

1.Dönem sertifika töreni yapıldı

835

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Özel Koleji, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, işbirliğine dayalı olarak planlandı. 01- 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında konaklamalı yedişer günlük programlarla iki dönem olarak Çanakkale`de gerçekleştirilen etkinlikte 01- 07 Ağustos 2022 tarihleri arasında  şehit ve gazi çocukları ile Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Lapseki, Gelibolu, Merkez, Merkez Köy, YİBO Akçakoyun, Yenice ilçelerinde öğrenim gören 12 yaş grubu 24 öğrencinin katılımı ile sona erdi.

Yaş grupları dikkate alındı
Proje yöneticisi Öğr. Gör. Arzu Bayındır; "TÜBİTAK 4004 kodlu Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programının 16. Yılında 11. kez desteklenerek sürdürülebilirliğini koruyan, yaygın etki bakımından en fazla öğrenci kitlesine ulaşan projedir" dedi. Bayındır, projede kamp etkinliklerinde yaş grubu dikkate alınarak ana yerleşkenin Çanakkale Özel Koleji olduğunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu, Dardanos ve Anafartalar Yerleşkelerinin tüm eğitim alanları ile Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamları, Troya Müzesi, Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışıldığını belirtti.
Doğa okul olarak kullanıldı
Bayındır, derslik ve laboratuvarlar yanı sıra doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanlarının birer eğitim ortamı olarak kullanıldığını ifade etti. Gözleme, sorgulamaya ve yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım ön planda tutulan yaz okulunun proje ekibi hakkında bilgi veren Bayındır, "Proje ekibi; alanlarında uzman, benzer projelerde çok fazla deneyimi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğretim elemanlarıyla ve Milli Eğitim Bakanlığı`ndan uzmanların işbirliğine oluşturulmuştur" sözlerine yer verdi.
"Amacımız öğrencilerde bilim farkındalığı kazandırmak"
Programa, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim elemanları, proje ekibi, pek çok akademisyen ve öğrenci velileri katıldı. Proje yürütücüsü Bayındır, kampın 1. Dönemini de başarıyla gerçekleştirmenin ve gazi ve şehit çocuklarını bu programda ağırlamanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. Amaçlarının öğrencilerde; bilim farkındalığı kazandırmak, bilim ile tanıştırmak, bilimi sevmelerini sağlamak, bilimin her dakika yaşamın içinde olduğunu hissettirmek olduğunu ifade eden Bayındır, "Bizlere bu imkanı sağlayan özellikle geleceğimiz genç nesillerini önemseyen TÜBİTAK`a, bizi daima destekleyen üniversiteme ve rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat`a, rektör yardımcılarımıza, Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş`a, yıllardır bilim kamplarını gönülden destekleyen Çanakkale Milletvekillerimiz Muharrem Erkek ve Jülide İskenderoğlu`na; proje destekçimiz Çanakkale Belediyemize ve Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan`a, kampa büyük katkıları olan ve yakinen ilgilenen Belediye Başkan Yardımcılarımız Rebiye Ünüvar`a, Kültür Turizm Müdürümüz Murat Yılmaz`a, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük ve müze çalışanlarına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğümüze, müdürümüz Enver Demirci ve Orm. Yük. Müh. Tuncay Işık`a bizi kamp alanı etkinliklerimizde yalnız bırakmayan bizzat ziyaret eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç`e, Çanakkale ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne, fakülteme, proje danışmanlarımıza, hiç tereddüt etmeksizin Çanakkale Koleji`nin kapılarını çocuklarımız için ardına kadar açan ve öğrenci konaklamalarımızda kolaylıklar sağlayarak çocuklarımızı böyle bir otelde ağırlanmasına vesile olan Özgür Karakaş`a, öğrencilerimizin sigortalanmasını üstlenen Nadide Altın`a, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerimize, koordinatörlük görevini yüklenen Özgür Erdoğan`a, Uzman desteği sağlayan Kale Grup, ve 17 Zeytinyağı Fabrikasına, kampın mimarı tüm proje ekibi arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimiz ve velilerimize, projenin yaygın etkisine destek sunan kampın ulusal ve yerel alanda halkımızla buluşmasını sağlayan siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
(Nevin Yüksel)
Paylaş