havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

1 KASIM'DA KAZANIP KAYBEDENLER KAYBEDİP KAZANANLAR

Önce zafer tam sayfa manşet atan yandaş, havuz, besleme, ulusal gazeteler yerlerde sürünen tirajlarıyla en büyük kayıp edenlerin başında.

630

  İşsizler ordusu, 1000 Liraya talim eden şükür namazı kalan 9 milyon emekliden 8 milyon emekli ampul kafalılar. 1,80 liradan mazot alıp daha verimli mahsul alacak çiftçiler kaybedip, 3,50 lirayı tercih eden kazananı oynayan ampulcü üreticiler. 1.000 Liraya ay emekçiler kazanıp, yerine 1.300 liraya razı olan ampulü sönükler. Biat edip, futbol takımı gibi renk âşıkları. Şeriat isteyenler, Atatürk devrim ve ilkeleri düşmanları. 4 kadın eş isteyenler. Sağdan sola eski Türkçe Arap alfabesine tapanlar. Kazandıklarını sananlar, kaybettiler.

                Kaybedenlerin kazanımları saymakla bitmez, başka kirli çamaşırları yıkamak külfetinden kurtuldular. Herkes kendi çamaşırını kendi temizleme deterjanıyla temizleyebilirse gerçek demokrasiye o zaman ancak ulaşabiliriz. Dinci kesimden acaba şöyle davransak, Atatürk-Cumhuriyet-Laik’lik İlkelerimizden biraz taviz versek oyumuz çoğalır mı? Yerine azaldığını görmek olanağı sağlandığından kazançlı çıktılar.

                Işıksız ampule muhalif ulusal basın ve medya, tirajını korudu, köşe yazarları, ben de dâhil işimizi kaybetmedik kazandık, yoksa halimiz ne olurdu, kendi kendimizi emekli eder tekrar ampul iktidar olsun diye dua ederdik.

                Hoşçakalınız.