havadurum

13'üncü Cumhurbaşkanlığı için 4 aday

615

 Türkiye, 24 Haziran Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin içerisine girdi. Seçim sürecinde aday adaylığı açıklamaları hız kazanırken, merakla beklenen Cumhurbaşkanı adayları da belli oldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden aday olurken, CHP, Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nu da kitlesel bir katılımla Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin adaylığını açıkladı.  İyi Parti ise Genel Başkanları Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 81 ilde 100 bin imzayı dün topladı. HDP cephesinde HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı oldu.


AKP’de aday Erdoğan 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık muvafakatnamesini geçen hafta imzalayarak AK Parti Grup Başkanvekillerine teslim etti. AKP’li 316 milletvekili de geçen hafta boyunca, "Anayasa`nın 101`inci, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu`nun 8`inci maddeleri gereğince 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ı aday gösteriyoruz" başlıklı dilekçeyi imzaladı.
 
CHP’ye “İnce” aday 
Dün, Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılan adaylık açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu açıkladı. CHP rozetini çıkararak Kılıçdaroğlu`na teslim eden İnce; "39 yıl CHP`nin rozetini taşımış biri olarak tarafsız Cumhurbaşkanı olacağım" dedi. Kılıçdaroğlu ise 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını belirttiği İnce`nin yakasına Türk bayrağı rozeti taktı. İnce, adaylık açıklamasında; "Allah`ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı adayı olacağım. 80 milyonun, Ak partililerin, HDP`lilerin, MHP`lilerin, sağcıların, solcuların herkesin adayı olacağım. Tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım" dedi.
 
İyi Parti’de aday 100 bin imza ile Akşener
İyi Parti dün 81 ilde imza seferberliği başlattı. Sabahın erken saatlerinde başlayan Cumhurbaşkanlığı imzalarının akşam saatlerinde 100 bini bulması ile İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener, İyi Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak yerini aldı. İmza için Çanakkale’de bir araya gelen İyi Partililer 100’e yakın araç ile kent turu attıktan sonra, Çanakkale Adliyesi’nde imzaları kalabalık bir şekilde attılar.
 
HDP’nin adayı Demirtaş
HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır`da düzenlenen aday tanıtım toplantısında tutuklu durumdaki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı. Türk; "Bir baskın seçimle karşı karşıyayız. Çok değerli dostum, yoldaşım Selahattin Demirtaş makam, mevki için cumhurbaşkanı adayı değil, halkının mücadelesine, demokrasi mücadelesine, özgürlük mücadelesine katkı sunmak için adaydır" dedi.           (Eren Aşnaz)
Paylaş