havadurum

2. Çaput Festivali için geri sayım başladı

774

 

Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi Orta Öğrenim Öğrenci Yurdu ve Okul Öncesi çocuklarına yönelik Ana Okulu projeleri için gelir getirici etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. 2. Çaput Festivali için hazırlıklarına devam eden kooperatif, İlk Çaput Festivalini ise kısa süre önce 25-26 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirmişti. İkinci Çaput Festivali ise 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 11:00`den 23:00`e dek Güzelyalı Belediyesi Halk Plajında olacak. 
 
"Geri dönüşümü önemsiyoruz"
Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Şimşek yaptığı açıklamada, "Hızla tükettiğimiz dünyamızda geri dönüşüm kültürünü toplumumuza kazandırmak, çevremizi korumak ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmenin yanı sıra, mikro projemizle ikinci el eşyaların atıl bir durumdan eğitim kaynağına dönüştürülmesinin heyecanını yaşıyoruz. İhtiyaç sahiplerine daha uygun şartlarda ulaşmaya ve projemize kaynak yaratmaya devam edelim istedik. İkincisini gerçekleştireceğimiz festivalimizde Çanakkale halkımızı görmekten mutluluk duyacağız" sözlerine yer verdi. 
"Dayanışmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor"
Şimşek sivil toplum kuruluşlarının zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Derneklerin en önemli sorunlarından birinin kaynak yaratma olduğunu biliyoruz. Ekonomik olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bu süreçte dayanışmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bizler Çanakkale`mizdeki diğer STK`lardan ve halkımızdan da aynı desteği bekliyoruz. Ramazan ayında fitre ve zekatlarını, Kurban Bayramında bağışlarını Kooperatimize verebilir, sevinçli ve üzüntülü günlerinde çelenk göndermek yerine bağış yapabilirler, hatta projemizi yaşama geçireceğimiz araziyi, derneklerimiz ise çeşitli etkinliklerden elde ettikleri gelirleri bağışlayabilirler" diye belirtti. 
 
"Bir an önce hedefimize ulaşmak istiyoruz"
Başkan Şimşek, kısa sürede ikinci kez düzenledikleri ikinci el eşya festivaline dair, "Yaz aylarında bunu açık alanda yapmak daha kolay. Belediyemizin halk plajında halkımıza daha kolay ulaşabiliriz diye düşündük. Halkımız denize girip çıkarken, ihtiyaçları olan eşyaları alabilir diye düşündük. Elimizdeki ürünleri hızlı şekilde onlara ulaştıralım istedik. Bir hedefimiz var. Bu hedefe bir an önce ulaşmak istiyoruz. Kaynağımız çok az ama damlaya damlaya göl olur. Ne kadar çok etkinlik yaparsak o kadar çabuk hedefimize ulaşırız. Her ay bir etkinlik planladık. Elimizde çok ürün var. Herkes `Çok güzel bir proje. Bu gurur verici etkinliğe destek olmak istiyoruz` diyerek geri dönüş yapıyorlar. Bizim de bu durum çok mutlu ediyor. Motive ediyor. Çanakkale halkının dışında, İstanbul`dan, Tekirdağ`dan, Samsun`dan hem bağış hem de eşya geliyor. Eşyalarını gönderdi" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş