havadurum

2022 yılında 104 madalya

4511
13 yılda 11 ülkede başarı
Antrenör Volkan Sersan 11 ülkede başarıya imza attıklarını kaydederek, "Ayvalık Spor Kulübü olarak 13 yılda 11 ülkede uluslararası şampiyonalara katıldık ve dokuzu uluslararası olmak üzere taekwondo branşında 113 takım kupasına sahibiz. Balıkesir spor tarihinde taekwondo branşında ilk kez Dünya Şampiyonası`nda milli takım antrenörü olarak görev yaptım. 13 yıldır Ayvalık ilçesinde olimpik bir spor branşı olan taekwondo sporunu çocuklara ve gençlere kesintisiz olarak vermekte olan Ayvalık Spor Kulübü`nün sporcuları her geçen gün başarı grafiğini yükseltiyor. Çalışmalarmızı büyük bir gayret ve özveriyle sürdürüyoruz. Taekwondo ülkemizin satranç ve voleyboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip olan spor branşıdır. Aynı zamanda katılmış olduğu her olimpiyat oyunlarında madalya getiren tek spor branşımız" ifadelerine yer verdi.
 
"Uluslararası ve ulusal şampiyonalarda derece ettiler"
2022 sezonunda 213 sporcu lisanslaması yaptıklarını aktaran Sersan, kulüpte lisanslı aktif olarak 127 sporcunun eğitim gördüğünü belirtti. Balıkesir`de en fazla lisanslı sporcuya sahip olduklarını hatırlatan Sersan, "Bunun bilinciyle taekwondo sporunun Ayvalık İlçe temsilcisi olarak işimizi severek, profesyonel olarak yapıyoruz. Eğitim gören çocuklarımıza ve gençlere gerçekten değer ve önem verdiğimiz için lisanslı sporcu sayımız ile her sene Ayvalık`ta ilçe birincisi oluyoruz. Balıkesir ilinin de en fazla lisanslı sporcuya sahip olan spor kulüplerinden biri olma unvanımızı koruyoruz. Bu sporcularımızın içinde uluslararası ve ulusal şampiyonalarda derece elde etmiş, Türkiye derecesi elde etmiş ve milli takımlarımız adına yarışmış birçok sporcumuz bulunmaktadır. Sosyal sorumluluk ilkelerimiz gereği aile durumu iyi olmayan ve yetenekli 13 sporcuya da kulübümüz bünyesinde ücretsiz eğitim vermekteyiz" dedi.
 
Başarılı, örnek ve ahlaklı sporcular
Antrenör Sersan, Türkiye`de ilk defa 13 sene önce başlatılan eğitimler kapsamında sporculara genel kültür, kuralları ve kanunlara uyma, doğa bilinci, arkadaş ilişkileri, temizlik, toplumsal kurallar gibi birçok önemli konuda küçük bilgiler vererek kısa eğitimler düzenlediklerinin altını çizdi.
 
"Alt yapımız sağlam"
Sersan alt yapılarının gücüne işaret ederek, "Bu şekilde başarılı, örnek ve ahlaklı sporcuların yetişmesine katkı sağlamaya çalışmaktayız. Aynı zamanda velilerimizin kulübümüze ve sporcularımıza yaşamış olduğumuz her türlü zorluk karşısında sahip çıktığını görmek bizleri daha da kamçılamakta ve çalışma gayretimizi ve azmimizi artırmaktadır. Ayvalık ilçemizde spor alanında bir farkındalık oluşturduğumuz düşüncesindeyim. Dikili, Gömeç Altınova ve köylerden bile vermiş olduğumuz eğitimleri duyarak gelen birçok velimizin olması bunu açıklar niteliktedir. Önümüzdeki yıllarda da gerek ulusal gerekse uluslararası şampiyonalarda başarı elde edebilecek birçok minik sporcuyu altyapımızda bulundurduğumuz için çok şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. 2022 yılında kazanmış olduğumuz altın madalyaların 26 tanesi 2010 ve daha küçük yaştaki sporcularımız tarafından kazanıldı. Bu veri bile altyapımızın ne kadar sağlam olduğunu en güzel şekilde göstermektedir. Sporcularımıza ve vermiş olduğumuz eğitimlere güveniyoruz" sözlerinin altını çizdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş