havadurum

24 Kasım Öğretmenlerin günü kutlanıyor

766
24 Kasım öğretmenler günü dolayısı ile bürokrat, siyasi ve eğitim sendikaları tarafından mesaj yayınlandı. Bürokrat ve siyasiler Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere geleceğin yaratıcısı öğretmenlerin gününü kutlarken, dernek ve eğitim sendikaları tarafından öğretmenlerin ekonomik durumu ve sosyal haklarına vurgu yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile şu mesajları verildi; 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "İnsan yetiştirme sanatı" da diyebileceğimiz belki de dünyanın en kutsal mesleklerinin başında sayılabilecek öğretmenlik mesleğini icra eden; çocukluktan başlayan eğitim serüveninde bizi bilgiye ulaştıran, eğiten, öğreten, nitelikli bireyler olmamızı sağladığı kadar geleceğimizi şekillendirmede ilham yaratan değerli öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öncelikle, devrim ve fikirleriyle eğitimin, aydınlanmanın önemini bizlere aşılayan Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk`ü sevgi, saygı ve minnetle bir kez daha anıyor; bu kutsal mesleği icra eden, bizi bilgiyle buluşturan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
 
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas; "Bir toplumun aydın ve gelişmiş olması, o toplumun ahlaklı, bilgili ve yetenekli olmasından geçer. Aileden alınan ilk eğitimin, bilgi ile harmanlanarak pekiştirilmesinde en önemli rol, kuşkusuz öğretmenlerimize düşmektedir. Modern, güçlü, üreten, araştıran, milli ve manevi değerlerini sahiplenen yeni nesillerin yetiştirilmesinde en büyük paya sahip olan öğretmenlerimiz her daim fedakarlığın ve sevginin simgesi olmuşlardır. Ülkemizin aydınlanması ve çağa yön verecek olan gençlerimizi yetiştirmek için gecesine gündüzüne katarak çalışan, milli ve manevi değerlerimizin teminatı öğretmenlerimizin hakları ödenmez. Özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, gençlerimizin eğitim öğretimden uzak kalmamaları için öğretmenlerimizin gösterdiği çaba, özveri ve fedakarlık hepimizin malumudur. `Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır` sözüyle öğretmenlerimizin önemine vurgu yapan başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü en içten dileklerimle kutluyor, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anıyorum."
 
Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu; "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri`nin kendisine verdiği "Başöğretmen" unvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk`ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü`nü kutluyoruz. Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları, AKP iktidarı döneminde ciddi şekilde gerilemiştir. Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği`ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi, okullarda yaşanan şiddetin artması, ihraçlar ve açığa almalar, sürgünler, sözleşmeli ve güvencesiz istihdam uygulamalarıyla öğretmenlerin yaşadığı sorunları daha da derinleştirmiştir. Öğretmenlerin sözleşmeli, ücretli, kadrolu diye kategorilere ayrılması, emek sömürüsünü artırmış, modern çağın kölelik sistemini yaratmıştır. Kadrolu öğretmen atamasından vazgeçerek "doğrudan torpil" anlamına gelen mülakata dayalı sözleşmeli öğretmen sistemini getiren Bakanlık, öğretmen açığını ücretli öğretmenlik ile kapatmaya çalışmaktadır. Ataması yapılmayan öğretmen sayısı 700 bini geçmişken, 80 binin üzerinde eğitim emekçisi ücretli öğretmen denen güvencesizlik altında sömürülürken ücretli öğretmenlik gibi geçici çözümlerle okullardaki öğretmen açığının kapatılması mümkün değildir. İnsanlık onuruna yaraşır bir ücret alıp, insanca yaşamak istiyoruz! Söz verilmesine rağmen yaşama geçirilmeyen 3600 ek gösterge hakkımızı istiyoruz! Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesi istiyoruz! Tüm eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, daha güzel günler için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."
 
Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi; "Cumhuriyetimizin kurucusu değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmiştir. 1981 yılından bu yana, 24 Kasım "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, emek, sevgi ve sabır isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli, sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğidir. Toplumda saygın meslekler edinmiş olan kişiler, akademisyenler, sanatçılar, doktorlar, hukukçular, mühendisler, ekonomistler hepsi kendini insan yetiştirmeye adamış bir öğretmenin eseridir. Öğretmenlik bütün mesleklerin temelidir. Eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk; "Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir" sözüyle, cumhuriyet kuşağı yetiştirecek öğretmenler için ilkeleri belirtmiştir. Bir öğretmenin en büyük mutluluğu başarılı ve ülkesine yararlı öğrencilerini görmektir. Bir ulusun çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmesi; eğitim, öğretim ve öğrenimin kaliteli, laik ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkündür. Öğretmen doğan güneş gibidir, etrafını aydınlatmayı ve karanlıklara meydan okumayı amaç bilir. Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm eğitim çalışanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz."
 
Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği; "Başöğretmen Atatürk`ün izinde Köy Enstitülü öğretmenlerimizin, Cumhuriyet öğretmenlerinin öğretmenler gününü kutluyoruz. 24 Kasım Çarşamba günü saat 13.00 de Atatürk Anıtı`na çelenk koyarak YKKED Genel Merkez ve Şubeler ortak Basın Açıklamamızı okuyacağız."
(Nevin Yüksel)
Paylaş