havadurum

26'ıncı Ahilik Haftası etkinliklerle başladı

458
Bolluk ve bereketin simgesi olarak geleneksel olarak kutlanan 26`încı Ahilik Haftası etkinlikleri dün düzenlenen tören, ziyaret ve kutlamalarla başladı. Hafta, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından çelenk sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen çelenk sunma törenine, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal katıldı. Vali İlhami Aktaş esnafı ziyaret ederken, yine esnaf ve oda başkanlarını makamında ağırladı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, haftanın başlaması kapsamında esnaf odalarına ziyaret gerçekleştirdi. Hafta kapsamında kutlama mesajları yayınlandı. Ahilik Haftası düzenlenecek programlarla hafta boyunca devam edecek. 
Vali İlhami Aktaş, 26`ncısı kutlanan Ahilik Haftası kapsamında Değirmenlik Sokak, Çarşı Caddesi, Sakızlı Çeşme Sokak, Büyük Hamam Sokak, Arap İbrahim Paşa Caddesi ve Aynalı Çarşı`da bulunan esnafları ziyaret etti. İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, Çanakkale Ticaret Odası Temsilcisi Ersin Kahraman, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal ve esnafların da bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftasını kutladı. Esnaflarla bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, esnaf ve sanatkarlarımızın ahilik kültürüyle birlikte, ortaya koyduğu iş ahlakı, kaliteli üretim ve meslek erbabı yetiştirme modeliyle milletimize asırlarca yol göstericilik yaptığını belirterek, esnaf ve sanatkarlara hayırlı bol kazançlar diledi. Vali İlhami Aktaş`ı iş yerlerinde görmekten memnun olduklarını dile getiren esnaflar, yapmış olduğu ziyaretler için Vali İlhami Aktaş`a teşekkür ettiler.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ahilik Haftası dolayısı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği`ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan`la bir araya gelen Başkan Gökhan, ziyarete dair, "Ahilik Haftası kapsamında Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Merkez İlçe Başkanımız Ali Uyanık`la bir ziyaret gerçekleştirdik" dedi. Başkan Gökhan yine; "Anadolu`nun ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamında önemli bir yeri olan; kardeşliğin, birlik beraberliğin, namuslu kazancın ve dayanışmanın sembolü Ahilik ruhunu yaşatan ve nesilden nesile aktaran esnaflarımızın Ahilik Haftası kutlu olsun" mesajını paylaştı.
(Gülperi Çalışkan)
Paylaş