havadurum

26'ncı Spor Şenlikleri ödülleri dağıtıldı

468

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen 26’ncı Spor Şenlikleri sonlandı. 30 Nisan-13 Mayıs tarihinde yapılan Şenliklerde müsabakalara katılan takımların ödülleri verildi. Takımlar, ödüllerini Senato Toplantı Salonunda düzenlenen törenle aldılar. Ödül törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Mustafa Görün, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yüksel Yıldız ile müsabakalarda derece alan takımlar ve sporcular katıldı. 26’ncı Spor Şenlikleri’nin Koordinatörü Öğretim Görevlisi Deniz Ünver yaptığı konuşmasında, ÇOMÜ’de ilk defa 13 branşta ve 2 bin’e yakın sporcunun katılımıyla yarışmaların yapıldığını söyledi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları, katkı sunan akademik ve idare personele de teşekkür belgeleri takdim edildi. Senato Toplantı Salonunda yapılan ödül töreninde konuşan Acer, bu tür etkinliklere mümkün olduğunca katılmaya çalıştıklarını söyledi. 

 
“Ülke olarak spora verilen desteklerde ciddi mesafeler alındı”
Her branşta spor yapabilen bir üniversite haline geleceklerini söyleyen Acer; “Spor Bilimleri Fakültemizin gerçekleştirdiği birçok spor faaliyeti oluyor. Bazen farklı üniversitelerden gelen öğrencilerle beraber müsabakalar yapılıyor. Mümkün olduğunca bu müsabakalara destek olmaya ve katılmaya çalışıyoruz. Üniversite yönetimi olarak, spora verdiğimiz önemi göstermeye gayret ediyoruz. Spor şüphesiz ki belli imkanları gerektirir. Söz konusu imkanları üniversitemiz olarak geliştiremediğimiz sürece başarı beklemeye hakkımız yok. Ülke olarak spora verilen desteklerde ciddi mesafeler alındı. Üniversitemiz de bu destek ve kalitenin gerisinde kalmamalıydı. Bu niyetle çalışmalarımızı yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Her branşta spor yapılabilen bir üniversite haline getireceğiz” dedi. 

“Üniversite okumak aynı zamanda spor yapmaktır”
Konuşmasında sporun önemine değinen Acer; “Gerek Terzioğlu Yerleşkesinde, gerekse ilçelerimizde üniversite olarak imkanlarımızı geliştiriyoruz. Böylece, daha başarılı sonuçlar elde etmiş olacağız. Üniversite okumak aynı zamanda spor yapmaktır. Gençlerimizin, daha fazla spor yapmasını gerektirecek sebepler var. Zira gençlerimizin spordan uzaklaştığını düşünüyoruz. Bunu tersine çevirmemiz gerekiyor. Günümüzde teknolojinin insanoğlunu ekran başında aşırı derece tutmasından dolayı, fiziki aktiviteden yoksun kalınıyor. Bu sebepten, gerek ülke gerekse üniversiteler olarak, spora daha fazla önem vermede sizlere büyük çaba düşüyor” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş