havadurum

3 Boyutlu yazıcılar için imzalar atıldı

952

 Çanakkale’de 13 Ortaöğretim Kurumuna verilecek ‘3 Boyutlu Yazıcılar’ için imzalar atıldı. Proje Sorumlusu işadamı İsmail Bayraktar ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan arasında gerçekleşen imza töreninde konuşan Gökhan; “Bugünden itibaren ortaöğretimde 13 okulumuza bu yazıcıları teslim edeceğiz. Özellikle bilimsel eğitimin gençlere gösterilmesi son derece önemli. Bu anlamda bu proje çok büyük önem arz ediyor. Tasarılar yazıcıya veriliyor. Yazıcı ise ne tasarlanırsa onu yapıyor. Teknolojiyi Çanakkale’de gençler ile tanıştırmak istiyoruz. Bunun dışında da üretimde sınırsız imkan sunan bu teknolojinin okullarda var olması çok önemli. Bu proje Sayın Bayraktar’ın fikriydi. Bana geldi. Bütün okullara bunu vermek istediğini belirterek “Ne yapabilirsiniz” dedi. Bizde destek olalım sizde öğretmenlere bunun eğitim ile ilgili destek olun, çocuklar eğitilsin dedik. Eğitim sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakılmayacak kadar önemli. Bunu Çanakkale’de ki öğrenciler kullanacaklar.” dedi. 

 
“Milli Eğitim Müdürü ile bütün okul Müdürleri davet edildi”
Törene Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Çanakkale’deki bütün ortaöğretim kurumu okul müdürlerinin davet edildiği, ancak yalnızca bir İmam Hatip Ortaöğretim Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısının katılım gösterdiğini belirten Gökhan; “Açıkçası bugün buraya Sayın Milli Eğitim Müdürü ve Ortaöğretim Müdürlerinin tamamı davet edildi. Ancak yalnızca İmama Hatip Ortaokulumuzun Müdürü ve Müdür Yardımcısı geldi. Başka gelen kimse yok. Kendilerine çok teşekkür ederim. Enteresan. Demek ki ön yargılı davranmamamız lazım. Bu bana çok anlamlı da geldi. Bunun dışında size her türlü desteğe hazırım. Bu bilinç bu ülkede bizi ileriye götürür. Biz hurafeler ile değil, teknoloji ile bilimle bir yere gelebiliriz. Birbirimizden korkarak bir yere gelemeyiz. Çanakkale Belediyesi halkına ait bir kurum ve onun kaynakları ile hareket ediyoruz. Belediyelerin görevi bu. Yasası da var. Ama korku var. Siyasi korku var” dedi. 
 
“Çocuklardan biri belki bir gün Bill Gates olacak”
Gökhan’ın ardından konuşan işadamı Bayraktar ise birçok kurumla görüştüğünü ancak Başkan Gökhan’ın dinlediği ilk andan itibaren projeyi kabul ettiğini dile getirerek; “Öncelikle değerli Başkanımız Ülgür Gökhan’a çok teşekkür ederim. Kendisi çok değerli bir iş yapıyor. Çanakkale’miz de bunun tüm öğrencilere yayılması ve fırsatın tanınması çok önemli. Değerli Başkanımız beni dinlediği ilk an kabul etti. Sağ olsun kendisi bize güvendi ve olur verdi. İnanıyorum ki elimizdeki gençler, robotlar yapacaklar, hiç düşünmediğimiz yerlere gidecekler. Belki de bir tanesi Bill Gates olacak. Dilerim ki bu projemiz diğer belediyelere örnek olur. Bunun yaygınlaştırılması tüm ulusumuzun faydasına” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş