havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

33. VALİ'MİZE AÇIK MEKTUP

Sayın Hamza Erkal, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı "Şehitler Diyarı" Çanakkale'mize hoş geldiniz. "Dünyayı Yenenlerin Yenildiği Yerde" Valilik görevine başladınız. Çanakkale'nin 33. Valisi oldunuz. Sizin için bu görev büyük bir onur ve gurur vesilesidir sanırım...

1579

 Sayın Valim, Siverek Kaymakamı iken Haziran 2015’te Mülki Amirler Kararnamesi ile önce İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmişsiniz.. 25 Ağustos 2015 ‘te de Valiler Kararnamesi ile Çanakkale’mize Vali olarak atandınız. Hayırlı olsun…

Sayın Valim, sizden önceki Vali Sn. Ahmet Çınar’a bu köşeden 3 mektup yazmıştım. Neden o sayıda mektup yazma gereği duymuştum!?. Burada ayrıntısına girmeyeceğim..  Ancak, Basın ve Halkla İlişkiler biriminiz yazdığım mektuplardan sizi haberdar ederse ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

            *Size bu mektubu kaleme almama vesile olan; Hamidiye Tabyasında yapılan çalışmalarla ilgili sözleriniz oldu!

            Basın mensuplarının soruları üzerine; “Çanakkale için çok güzel bir çalışma olacak. Çalışmaları yerinde inceledik, yetkili firma 2016 yılında bitireceğini söyledi” diye yanıtlamışsınız…

            Umarım Hamidiye Tabyasındaki çalışmalar, “Kilitbahir Kalesi ve Namazgah Tabyaları ve Çevre Düzenlemesi” işi gibi yüklenici firmaların rant arpalığına dönüşmez!

            Yani diyorum ki Sayın Valim; ‘suyun öbür tarafına’ da bir el atsanız, oradaki çalışmalar ne aşamadadır ve firmaların işi neden sürüncemede bıraktıklarını bir inceleseniz nasıl olur??? Orada süregelen olumsuzluklara sizden önceki Vali Sn. Ahmet Çınar çare olamamıştı! Umarım ki siz çare olursunuz!

            -“Orasıyla ilgilenemem!” “Devlet parası deniz, yemeyen rantiyeciler mi!” dersiniz!?.

            Nemelazımcı bir yaklaşım takınacağınızı sanmıyorum! “Hamidiye Tabyasına” gösterdiğiniz ilgiyi ‘karşıya’ da göstereceğinizden eminim.

Yoksa yanılıyor muyum Sayın Valim!..

-Kilitbahir Kalesi ve Namazgah Tabyalarının restorasyonu 4 yıldır bitirilemedi. Ekim 2011’de başlayan işin Ekim 2013’te bitirilmesi gerekirken üzerinden 763 gün daha geçti, bitirilemedi ve ‘KALE’ hala ışıksız...(!)

* Sürüncemede kalan işi 26 Haziran 2015’te bu kez Karacan Grup üstlenmiş, o firmada 300 günde bitiririm demiş.. Sözleşme Bedeli: 7.119.000.00 TL.

Yani sizin anlayacağınız, Ekim 2011’de başlayan iş Nisan 2016’da bitirilecekmiş! İnşallah biter… İzleyelim bakalım bitecek mi!?.

Sayın Valim, Çanakkale’miz doğa güzellikleriyle tarihi zenginliklerin iç içe girdiği, adeta efsanelerle tarihin düğümlendiği ve tarihteki yeri çok büyük, ancak tarihteki büyüklüğüne yaraşır bir gelişmeye ulaştığını söylememiz zor. Hiç kuşku yok ki o gelişmeyi gördüğümüzde Çanakkale`mizle daha çok gurur duyacağız.

Sizin, Kazdağı ve Yöresi için:

-“Herhalde Kur-an ’da tarif edilen cennet tarifi var ya.. Burası olsa gerek diye düşünüyorum…” diyerek Çanakkale’mize cennet benzetmesi yapmanız; Termikçilerin ve Altın arayıcılarının hoşuna gitmemiş olabilir!.. Ancak ben yukarıdaki benzetmenizden tarafı olduğumuz Uluslararası Antlaşmaları hiçe saymaya kalkışanlarla mücadele edeceğiniz anlamını çıkarıyor ve kentim adına memnuniyetimi ifade ediyorum.

 Mektubuma son verirken Çanakkalelileri yanıltmamanızı, devletin ve Çanakkale’nin gerçek valisi olmanızı talep ediyorum!!!

*Başarı dileklerimle, saygılar sunarım… T.Ç