havadurum

37'nci Kurultay öncesi Erkek'e 'Tarihi Görev'

2789

 Tarihinde, 36 olağan ve 19 olağanüstü kurultay bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, 37’inci Olağan Kurultayını 25-26 Temmuz’da Ankara’da “iktidar” ve “parlamenter demokrasi” şiarlarıyla gerçekleştirecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “A Takımında” bulunan, Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, Gazetemiz Çanakkale OLAY’a özel açıklamalarda bulundu. Kurultayı değerlendiren CHP’li Erkek, parti içi demokrasinin işletileceğine vurgu yaparak, iktidar ve parlamenter demokrasi vurgusu yaptı. “ilk seçimde iktidar olacağız ve Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız” diyen Erkek, açıklamasında “Bunu gerçekleştirebilecek en örgütlü güç, Cumhuriyet Halk Partisi’dir” ifadesine yer verdi. Erkek, “18 yıllık AK Parti iktidarlarının ülkemizde açtığı tahribat büyük ve derin: Demokrasi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve ekonomide tüm sorunları biliyoruz, çözümleri de biz üreteceğiz” dedi.

 

Erkek’e “tarihi görev”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Muharrem Erkek’e tarihi bir görev verdi. CHP Kurultayları öncesi bir gelenek haline gelen ve Genel Başkanın başkanlık ettiği Anıtkabir ziyareti ile ilgili Parti Meclis üyelerine yazı gönderen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 37’inci Kurultay öncesi, Cumartesi günü sabah saatlerinde yapılacak Anıtkabir ziyaretine Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Muharrem Erkek’in başkanlık edeceğini bildirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Muharrem Erkek Başkanlığındaki,  Parti Meclisi üyeleri ve Milletvekillerinden oluşan heyet, Cumartesi sabah 09:00’da, Anıtkabir ziyaretinde bulunacak. Heyet, Anıtkabir’de düzenlenecek törenle, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak, ardından da eski Başbakan ve CHP eski Genel Başkanlarından, 2’inci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün lahtine çelenk sunulacak. Erkek’in başkanlığında gerçekleştirilecek törenlerinden ardından 37’inci Olağan Kurultaya geçilecek.

 

İlk seçimde iktidar olacağız”

Kurultay öncesi gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Muharrem Erkek, “Bildiğiniz gibi Partimizin Kurultayı 25-26 Temmuz 2020’de Ankara Bilkent Odeon’da gerçekleştirilecek ve “İktidar Kurultayı” diyerek Partililerimizle bir araya geleceğiz. Ülkemizde, parti içi demokrasinin işletildiği tek siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu bilinç ve anlayışla hareket edeceğiz. Dolayısıyla Kurultayımızda her zamanki gibi demokrasinin gerçekleşmesi yönünde her türlü önlemi alacağız. Bu sefer önlemlerimize bir ekleme de yapıyoruz. Demokrasiyle birlikte sağlığın korunması için de gerekli önlemleri alıyoruz. Delegemizin iradesi sandıkta tecelli edecek ve bu esnada sağlıklarına ilişkin herhangi bir tedirginliğin de yaşanmaması için tüm ayrıntılarışünüyoruz. CHP Kurultayları tarihten bugüne her zaman özel olmuştur. İlk Kurultayımız olan Sivas Kongresi’nde Milli Mücadele ruhu nasıl ortaya çıktıysa, sürecin sonucu nasıl Cumhuriyet ile taçlandıysa ülkemizin yeniden kurtuluşu ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasinin inşası için Partimize bugün de tarihi bir sorumluluk düşüyor. İlk seçimde iktidar olacağımız için bu Kurultaya “İktidar Kurultayı” dedik” ifadelerine yer verdi.

 

“Hak edenlerin mevkii ve makam sahibi olduğu bir Türkiye’nin zamanı geldi”

CHP’li Erkek, “Evet, ilk seçimde iktidar olacağız ve Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bunu gerçekleştirebilecek en örgütlü güç, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kadının erkekle her koşulda eşit olduğu, gençlerimizin tehditle karşılaşmadan özgürce seslerini çıkardığı, üniversitelerimizde her türden düşüncenin özgürce tartışıldığı, üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, yargının tam bağımsız bir şekilde görevini yaptığı, tek adam rejiminin değil, kuvvetler ayrımının hüküm sürdüğü, kurumların birbiriyle kavga etmediği, damatların, dayısı olanların değil hak edenlerin makam ve mevki sahibi olabildiği bir Türkiye’nin zamanı geldi. 37. Olağan Kurultayımız sonrasında bu uğurda mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, her zaman her yerde beş temel sorundan ve bunların çözümlerinden bahsetmektedir. 18 yıllık AK Parti iktidarlarının ülkemizde açtığı tahribat büyük ve derin: Demokrasi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve ekonomide tüm sorunları biliyoruz, çözümleri de biz üreteceğiz. Sonuç itibariyle çocuklarımızın huzur, barış, refah içinde, özgür biçimde, doğası korunmuş aynı zamanda adil bir dünyada yaşaması için mücadele ediyoruz. Ve bu mücadelemizin parolası belli: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek!” dedi.

(Seçkin Sağlam)

Paylaş