DOLAR 32.3436 %0.12
EURO 35.1256 %-0.15
G.ALTIN 2240.1404 %-0.15
BITCOIN 62483.8804 %-7.24
ETHERIUM 3212.575 %-8.39
havadurum

4'üncü Korolar Festivali'nde Barış ve Kardeşlik mesajları

617

 Türkiye’nin dört bir yanından koroların katılımı ile gerçekleştirilen 4’üncü Çanakkale Korolar Festivali açılış konserleri İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Çarşamba gerçekleştirilen Gala Gecesine Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç katılırken, dün gerçekleştirilen konsere ise Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu ilk kez sahne aldı. Çarşamba akşamı gerçekleştirilen Gala Gece’sinde Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasının konseri ile gerçekleştirildi. Çocuk Senfoni Orkestrası performanslarını sergiledi. Gala Gecesi Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç ve Belediye Başkanı Gökhan’ın konuşmaları ile başladı. Dün gerçekleştirilen konserde ise ilk kez sahne alan Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu şefi Sema Çelik; “Yeter ki isteyin sadece festivale kabul etmediler bizi.  Bizim başlangıcını böyle oldu. İlerleyen zamanlarda daha güzel festivallere katılmak istiyoruz. Bize bu imkânı sunan Çanakkale Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. 


“Bu çocuklar barıştan ve sanattan yana olacaklar”
Gerçekleştirilen Gala Gecesi konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç; “Bu iki buçuk yılda yaşanan bir mucizedir. Ama isteyince oldu. Gerçekten biz bir aileyiz. Bizim merkezimizde yemek de yenir, ders de çalışılır. İnanın çocukların başarıları son derece yüksektir. Müzik böyle bir şey, müzik insanın bütün kötülüklerini alır, psikolojisini düzeltir. Sanat zaten kansızdır bir devrimdir. Belki bu çocuklar ileride müzisyen olmayacaklar, ama hayatları boyunca bu pozisyonu taşıyacaklar. Hep barıştan yana olacaklar, sanattan yana olacaklar, insandan yana olacaklar” dedi. 
 
“Çocuklarımız izlerken içim pır pır etti”
Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ataç’ın ardından konuşan Başkan Gökhan ise hep beraber mutluluk içinde yaşamak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek; “Çocuklarımızı sahnede izlerken, içim pır pır etti ve duygulandım. Bizler şehitler diyarında yaşıyoruz. Karşıda bu ülkenin bağımsızlığı için, varlığı için canlarını seve seve feda etmiş yüz binler var. Ne için canlarını seve seve verdiler? Onlardan sonradan gelecek nesillerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmeleri için. Peki, biz onlara layık yaşıyor muyuz? Hayır, ama bu çocuklar, dedelerine layık olmak için; sanata, kültüre, bilime, katkıda bulunuyorlar. Bu çocuklar, ülkenin gelişmesi için kültüre ve sanata katkı veriyorlar ve ülkemizi dünyada da temsil ediyorlar. Çocuklarımız dünyaya örnek olsun ve barış içerisinde yaşasınlar diye şehitlerimiz canlarını seve seve feda ettiler. Bu çocuklar bu şehitlerin torunları, onlar Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları. Bu bütün Türkiye`yi koro haline getirmek için mücadele vereceğiz. Hep beraber mutluluk içinde yaşamak için herkes elini taşın altına koyacak. Biraz önce Çanakkale’de Çocuk Senfoni kurulması için istekte bulunuldu. Buradan söyleyeyim, biz de Çanakkale’de Çocuk Orkestrası kurulması için çalışmalarımıza başlayacağız. Şimdi iki şey yapacağız… Kardeş Kent olacağız ve Çocuk Senfoni Orkestrasının kurulabilmesi için çalışmalara başlayacağız. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Onlar bizim geleceğimiz. Atatürk ve silah arkadaşları hep bu ülkenin geleceği için mücadele ettiler. Daha güzel, daha özgür bir ülke hayal ederek adım attılar. Biz de bunun için mücadele edeceğiz. Adım adım bu hedefe doğru gidiyoruz. Bu hedeften kimse bizi saptıramayacaktır. İnşallah mutlu, demokratik ve laik bir ülkede yaşayacağız” ifadelerini kullandı.
 
“Yüksekova Mavi Hayaller ilk kez sahne aldı”
Dün gerçekleştirilen konserde ise Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu ilk kez sahne aldı. Çanakkale Belediyesine teşekkürlerini ileten Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu şefi Sema Çelik ise; “Yeter ki isteyin sadece festivale kabul etmediler bizi.  Bizim başlangıcını böyle oldu. İlerleyen zamanlarda daha güzel festivallere katılmak istiyoruz. Bize bu imkânı sunan Çanakkale Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. 
(Atilla Akın)
Paylaş