havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

400 OLMADI 500 OLSUN

7 Haziran seçimlerinde Âlicenap halkımızdan 400 milletvekili istendi 258 de kalındı. İsteyenin yüzü bir kara vermeyen halkımızın iki yüzü kara derler. Ver Allah'ım ver 550 ki yüzün aklansın, Milli irade tek iradeye tam dönüşsün sonunda sen sağ memleket selamet.

698

                Aslında Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarda bir tek altı kazık partisi vardı. 27 yıl tüm gelişmeler yaratıldı. Neredeyse 100 yıl oldu tüm uğraşlara rağmen halk altı kazı çıkarıp atamadı ne kazıkmış ki sağlam temellere çakılmış, şimdi 550 milli ve yerli karpuz olsun, böl parçala yönet.

                Ülke’mizde 50’ye yakın parti var. 4’ü hariç diğerleri tabela partileri. 4 partinin ikincisi altı kazık partisi iki ayyaşın rakı sofrasında kurdukları fıkra modası geçmiş, 65 yıldır tek başına dön başına iktidar olamamış. Bakın ülke ne hale geldi, her kafadan bir ses, teröristler bastı etrafı. Eskiden goministler, arkasından darbeciler sonra paralelciler şimdi teröristlik sardı etrafı. Önüne gelen terörist oldu, böyle ülke yönetilemez. Kapa altı kazık partisini, kimsenin gıkı çıkmaz, Kenan Evren kapattı da tek vatan evladının sesi çıktı mı? Herkes dut yemiş bülbüle döndü.

                Arkalardaki partinin milliyetçi olan, aklı-fikri Malazgirt’te, kafatası ölçülerine göre çok gerilerde kalmış, nal toplayan bir parti, babasının partisinin dahi terk etmiş, içi boşaltmış parti bir işe yaramaz, kapat gitsin. Ülke refaha kavuşsun, Allah kabul etsin.

                Sonuncumu, sondan bir evvelki mi belli olmayan baraj partisi, ya barajda boğulacak, yada dışarıdan atılan can simitlerini yakalayıp barajı aşma çabasınla uğraşıyor ki kapansın halk bayram etsin.

                Kala kala 13 yılda hayat standardımızı 10 kat arttıran, kültür, sanat, teknoloji de çağ atlayan, hırsızlıklara son veren yolsuzlukları bıçak gibi kesen, adı gibi adaleti en kutsal varlık hale getiren, parasını en değerli hale getiren, altın yerine Türk lirasını yastık altına saklayan halkımızın göz bebeği ampul partisi 1 Kasım da 550 kelleyle mecliste.

                Hoşçakalınız.