havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

A.B. DEN İNGİLTERE DIŞARI TÜRKİYE İÇERİ

Son 14 yılda dünyadaki saygınlığımız öylesine arttı ki, İngiliz halkı Türkler geliyor diye Avrupa Birliği (A.B.) den ayrılma kararı verdi. Koskoca İngiliz başbakanının dahi istifa ettirdik. Bundan daha güçlü güç olmaz. Şom ağızlı müstafi İngiliz başbakanı Comeron Türkiye ancak 3000 li yıllarda Avrupa Birliği (A.B.) üyesi olabilir diyerek çam devirdi, kendisi devrildi.

422

 

 

                               Şimdi bir de Avrupa Birliğine üye olalım mı ? Olmayalım mı? Diye referandum yapıp, necip Türk milletinin fikri sorulacakmış.         

                               Avrupa Birliğine (A.B.) girdiğimizde yargımız ve yargıçlarımız Avrupa normlarında uygun olarak karar vermek zorunda kalacak. Öyle siyasi otoritenin emrinde olmayacaklar. Ülke’yi yönetenler senden bizden diye ayrılmayacak, bizler olacağız. Tarikatlar, din bezirgânları, tüccarları at oynatamayacak, insan hakları mahkemesi devreye girecek.

                               Necip Türk halkı trafikte sürücüler birbirlerine lütfen sen önden, hayır olmaz sen önden buyurun diye birbirlerine saygı gösterecekler. Yaya geçidinde çocuk arabalı hanımların yolu orta yerinde sağından, solundan arabaları süremeyecek, 10 metre kala duracaklar. Kırmızı ışıkta oto sürmek akıllarından dahi geçmeyecek.

                               Yayacalar bisiklet yolunu kullanmayacak. Görme engellilerin oluklu yoluna saygı gösterecek, yere tükürmek, çöp atma alışkanlığını terk edilecek. Yaya kaldırımları bisiklet, motosiklet, eşya teşhir alanı olmayacak, işgal edilmeyecek.

                               Bu saydıklarımız ilk akla gelen kurullar, bizler değil kurallara uymayı, Anayasa’yı rafa kaldırmayı ettiği yemine sadık kalmadı, idarecileri mevzuat hazretlerine uymayı rahatsızlık, ayakbağı olarak algılayan rahat bir topluluğuz. Bu rahatımızı bozamayız, referandum da Avrupa Topluluğunda yüzde 90 hayır oyu çıkar, olan İngiltere’ye ve istifa eden saf, abdal İngiliz başbakanı Comeron’a olur.

                               Hoşçakalınız.