havadurum

ADD Başkanı Akyalçın'dan Erbaş'a 'hakaret' suçlaması

1306

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şubesi Başkanı Dr. Necmi Akyalçın,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın konuşmasına yönelik “Kurucu lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmek ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla hazırladığı dilekçesini yayınladı. Akyalçın dilekçesinde; “Erbaş`ın söylemleri,  Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, çağdaş kazanımlara, laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okunmaktadır” dedi. Akyalçın dilekçesinde; “Şüpheli Ali Erbaş 24.07.2020 tarihinde,  Ayasofya Camisinde cuma namazı öncesi verdiği hutbede “Allah’ın izni ve inayetiyle İstanbul’u fethe mazhar olan, aziz şehrin tek bir taşına bile zarar gelmesine izin vermeyen, cennetmekân Fatih Sultan Mehmed Han’a ve 1 Haziran 1453`te Ayasofya’da ilk Cuma namazını kıldıran ilim ve hikmet tabibi Akşemseddin Hazretlerine selam olsun.”  demiş ve devamında  “Bizim inancımızda vakıf malı kutsaldır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar.” demek suretiyle İstanbul’u düşman işgalinden kurtaran  Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anmak yerine lanet okumak suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Şüpheli şunu unutmasın ki bugün Ayasofya`da cuma namazı kıldırmasını Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur. İstanbul`u düşman işgalinden kurtararak ikinci kez fetheden Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamak ve anmadığı gibi lanet okumak nasıl bir zihniyettir?” ifadelerine yer verdi

 

“Erbaş`ın söylemleri laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okunmaktadır”

Erbaş’ın konuşmasının Cumhuriyet’e meydan okumak olduğunu ifade eden Akyalçın; “Lozan Barış Antlaşmasının 97. Yıldönümüne denk getirilen Ayasofya Camisinde cuma namazında şüpheli Ali Erbaş`ın söylemleri,  Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, çağdaş kazanımlara, laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okunmaktadır” dedi.

 

“Atatürk’e karşı hakaret içeren söylemleri Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kurumsal kimliğine karşı da yapılmış hakarettir”

Akyalçın dilekçesinde; “Bu durum karşısında Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar, "Atatürkçü Düşünce Derneği"ni kurarak, O`nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğunu duymuşlardır. Kurucular Kurulu-19 Mayıs 1989 " demektedir. Müvekkil Derneğin kuruluş nedeni ve kuruluş felsefesi yukarıda yazıldığı gibidir. Bu nedenle şüphelinin Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı hakaret içeren söylemleri Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kurumsal kimliğine karşı da yapılmış hakarettir. Yukarıda açıklanan ve resen görülecek nedenlerle, şüpheli hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim” ifadelerine yer verdi.

(Seçkin Sağlam)

Paylaş