havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

AKÇANSA'NIN TEKZİP'İ...

5145

          Değerli okurlarım on beş günde bir Çarşamba günleri bu köşede buluşuyoruz. Bazen teknik sorunlar yüzünden yazılarım Perşembe`ye Cuma`ya sarkabiliyor. 

          Nitekim çokça okunan ve sosyal medyada da tartışmalara neden olan "EYYY AKÇANSA!" ve "BİLGİ SAHİBİ OLMADAN..." başlıklı yazılarımda açık kaynaklardan ve herkesin gözü önünde olan çevre katliamından söz etmiştim. Sonra da Akçansa Çimento ve Sanayi Ticaret A.Ş.`den e-posta adresime 17 Ekimde bir açıklama geldi. 
*** 
O açıklamayı; "Turgut Bey merhabalar, Umarım iyisiniz. Çanakkale Olay Gazetesinde yer alan köşe yazınıza ilişkin Akçansa`nın şirket açıklamasını ekte bilgilerinize sunarım. İyi çalışmalar dilerim" diyerek Marka Direktörü Gizem Çimen Ayvazoğlu göndermiş. Ben de kendisine nazik üslubu için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
 
*Tekzip`i aynen aktarıyorum: 
Sn. Turgut Çamer 
Çanakkale Olay Gazetesi 
ÇANAKKALE 17 Ekim 2020
 
Sayın Çamer
 
Gazetenizde, 1 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan köşe yazınıza istinaden, sizi ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek üzere şirket açıklamamızı dikkatinize sunarız.
 
Türkiye`de yapı malzemeleri sektörünün lideri konumunda bulunan Akçansa, üretimden satışa, tüm iş süreçlerinde sürdürülebilirlik ilkesi ve çevre bilinciyle hareket etmektedir. Türkiye`nin farklı bölgelerinde yer alan tüm tesislerimizde olduğu gibi, Çanakkale Fabrikamızda ve limanlarımızda da çevre ve insan sağlığı açısına yönelik tüm tedbirleri almaktayız.
 
Öncelikle haberinizde bahsi geçen Kepez Limanı`ndaki kül taşıma operasyonu ile Akçansa`nın bir bağlantısı olmadığını belirtmek isteriz. Akçansa, tüm yükleme işlemlerinde Akçansa Çanakkale Limanı`nı kullanırken, ihracat yoğunluğu sebebiyle 2020 yılı ortasında Kepez Limanı`nı sadece bir kez klinker ihracatının yüklemesini gerçekleştirmek için kullanmıştır.
 
Akçansa olarak, çevre bilinciyle gerçekleştirdiğimiz yatırım ve uygulamalarımız yanında sağladığımız istihdam ve ekonomik değer, Çanakkale adına önemli ve dikkate değer bir noktadır.
 
Bu konuda hassasiyetinizi bekler, konuyu sizinle paylaştığımız bilgiler doğrultusunda değerlendirerek gerekli tekzip metnini yayınlayarak bizi de bilgilendirmenizi önemle rica ederiz.
 
Akçansa Çimento ve Sanayi Ticaret A.Ş.
*** 
          Sevgili Çanakkale OLAY okurları bilindiği gibi "Tekzip" günlük yaşamımızda sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Arapça`dan Türkçe`ye geçmiştir. TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğündeki anlamı şudur:
- "YALANLAMA"
- Ya da 5187 sayılı basın kanununun 14.maddesinde düzenlendiği şekliyle yasal adı "DÜZELTME VE CEVAP" yazısıdır tekzip.
 
Tekzip`te "Öncelikle haberinizde bahsi geçen Kepez Limanındaki kül taşıma operasyonu ile Akçansa`nın bir bağlantısı olmadığını belirtmek isteriz." denmiş. Yazımı lütfen bir kez daha okur musunuz; kül taşıma ile ilgili Akçansa`nın bir bağlantısı var demiş miyim? Dememişim.
 
* Ankara`da Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığın da 20 yıl (1979-1999) çalışarak Analitik Toksikoloji Laboratuvarları Sorumlusu ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, Kepez doğumlu Kepez sevdalısı bir kişi olarak insan ve çevre sağlığı konusundaki hassasiyetimi aralıksız sürdüreceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
  *
NOT: Cumhuriyetimizin laik ve demokratik niteliğini yok etmeye yönelik çabalar, bu güne değin sürmüş, ancak Cumhuriyete sahip çıkan yurttaşlarımızın azim ve kararlılığı o arzu, niyet ve sinsi hesapları boşa çıkarmıştır. Gelecekte de o hain planları düzenleyenler, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu inanç ve bilinçle EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ olan CUMHURİYET BAYRAMINIZI en içten dileklerle kutlar, saygılar sunarım... T.Ç.