havadurum

AKP'li Direk'ten 'sabotaj' iddiası!

967

 AKP Çanakkale Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Dr. Emrah Direk, Yeni Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne tuvaletine bilinçli bir şekilde bez ve tel atıldığını ifade ederek, sabotaj yapıldığı iddiasında bulundu. Açıklamasında Tabipler Odası tarafından geçtiğimiz günlere yapılan açıklamaya da atıfta bulunan Direk; Çanakkale’de yeni hizmete giren Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi tuvaletine deyim yerindeyse resmen sabotaj gerçekleştirildi. Tuvaletin tıkanması sonucu hastaneye gelen ekipler tuvalet borularından havlu çuval ve tel parçaları temizledi. Kanalizasyon sistemi çalışmadığı ve tuvaletlerin taştığı iddiası var. Hastane açıldıktan 1 gün sonra bir personel tuvaleti taşmış ekipler gidip baktığında tuvalet deliğinde bilinçli olarak atılmış havlu çuval ve tel parçaları bulmuşlardır. Yaşanan taşma olayının ekiplerin gider sistemini açması ile çözümlendiğini ve bir sabotaj şüphesi doğurduğunu fotoğraflarda da açık ve net bir şekilde görmekteyiz ” dedi.

“Su sıkıntısı yok”

Açıklamasında hastanenin su ihtiyacının olmadığını vurgulayan Direk; “Tabip Odası açıklamasında su sıkıntısı ve enerji harcamalarının üst düzeyde olduğu bahsedilmiş. Hastanenin günlük su ihtiyacı 500 tondur. Herhangi bir su sıkıntısı yaşanmamıştır. Eski çocuk Hastanesi ve eski Devlet Hastanesi kapalı alanı toplam 22 bin metrekaredir. Yeni hastanemiz 75 bin metrekaredir. 3 kattan daha fazla bir alan artmasına rağmen su elektrik ve doğalgaz harcamalarında herhangi bir artış olmayacaktır” dedi. 
 
“Eski hastanemiz sağlık hizmeti veriyor” 
Çanakkale Merkezindeki eski hastanenin de sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini belirten Direk; “Çanakkale merkezinde bulunan eski hastanemizde doktor, hemşire ve personeliyle sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Çanakkale eski devlet hastanemizde göz, cildiye, psikiyatri ve fizik tedavi rehabilitasyon bölümleri 126 adet yatakla hizmet vermeye devam etmektedir. Yeni Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanemizde de 400 yatak kapasitesi vardır. Ayrıca merkez yani eski hastanemizin Acil servisinde enjeksiyon ve pansuman hizmeti verilmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 
 
“Odanın açıklaması gerçeği yansıtmıyor”
Son olarak Çanakkale Tabip Odasının açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Direk; “Çanakkale’mize kazandırılan yeni Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanemiz tüm hemşerilerimizin takdirini topluyor. Memleketimize yapılmış güzel bir hastaneyi ve halka hizmeti, kimsenin haksız yere kötülemesine izin vermeyeceğiz. Hem hastalarımız hem sağlık çalışanları yeni hastane binamızdan mimari açıdan da kullanım açısından da çok memnundurlar. Tabip odası asli görevi olan hekim sorunlarını çözmeye çalışmak yerine güzel bir hizmeti kötülemeye çalışarak Çanakkale’mize haksızlık etmektedir. Yeni yapılan hastanemiz tüm Çanakkale’nindir. Bunu kötülemek kimseye yarar sağlamayacaktır” dedi
 (Haber Merkezi)
Paylaş