havadurum

AKP İlçe Başkanı Aktan; "5 yıl önce ruhsata ses çıkartmayan Yılmaz, şu an neden tepki gösteriyor"

1349

 JES ihalesi haberi ile birlikte tepkilerde ardı ardında gelmiş, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz JES ihalesine karşı olduğunu belirterek açıklamada bulunmuştu. AKP Bozcada İlçe Başkanı Burak Aktan ise Yılmaz’ın JES karşıtı açıklamasını eleştirerek; “2015 yılında Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın belediye başkanlığı döneminde verilen ruhsattan haberdar olmaması kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı. AKP İlçe Başkanı Aktan sözlerine açıklık getirdi. Ruhsat verilen firmanın fiziki olarak sondaja başlamasa da, verilen ruhsatın Bozcada Belediye Başkanı Yılmaz’ın döneminde verildiğini yineleyen Aktan, o dönemde tepkisiz kalarak seçim öncesi JES karşıtı açıklamalarda bulunmasını provokasyon olarak nitelendirdi.

 
“5 yıl önce verilen ruhsata hiçbir şekilde tepki göstermemiş”
Aktan açıklamasında; “Bozcaada’ya JES ruhsatı zaten 5 yıl önce verilmiş. Bu ruhsat, 2015 yılında Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın kendi döneminde verilmiş. Şu anda Belediye Başkanı Yılmaz, bu ihaleye tepki gösterirken kendi döneminde, 5 yıl önce verilen ruhsata hiçbir şekilde tepki göstermemiş, her hangi bir duyarlılıkta bulunmamış. Yani bu firma isteseydi geçtiğimiz 5 yılda gelip sondajını yapabilirdi ki zaten ruhsatlarını almışlar. Belediye Başkanı madem o kadar doğasever 5 yıldır bu ruhsatı neden gündeme getirmemişlerde, seçim döneminde bunu gündeme getiriyorlar” dedi.
   
“Bozcaada’ya zarar verecek her şeyin karşısındayız” 
Bozcaada’nın doğasına ve yaşamına zarar verecek her şeye karşı olduklarını belirten Aktan; “Bizlerde,  sondaj kararlarına, Bozcaada’ya zarar verecek, Bozcaada’nın doğasını, yapısını bozacak, Bozcada insanına en ufak bir şekilde zarar verecek bir kararın arkasında olmayız. Her zaman karşısında oluruz. Bozcaada’ya zarar verecek her şeyin biz karşısındayız” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş