havadurum

AKP Kulislerinde yerel seçime doğru

5534

 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, partilerde aday belirleme çalışmalarına hız verdi. Yerel seçim takvimini belirleyen CHP ‘de Merkez İlçe ve ilçe Belediye Başkan adayları başvurularını yapmaya başladılar. CHP’de aday adayları netleşirken, AKP ise sessizliğini koruyor. Adayların hangi isimlerden oluşacağı AKP tabanında merak konusu olurken, kulislerde Merkez İlçe ve ilçe adayları için birçok isim konuşuluyor. AKP Merkez Belediye Başkanlığı adaylığı için AKP Çanakkale Geçmiş Dönem Milletvekili Ayhan Gider, 27’nci Dönem AKP Çanakkale Milletvekili aday adayı Timur Ay,  AKP Çanakkale eski İl Başkanı Erdener Can, AKP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ve Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın isimleri konuşuluyor.  AKP’nin mevcut Belediye Başkanı olan ilçelerde, yine Belediye Başkanları ile yola devam edecekleri belirtilirken, diğer ilçelerde kimlerin aday olacağı merak konusu. 

 
“Merkez İlçe için 5 isim konuşuluyor”
AKP’de suskunluk devam ederken, kulislerde ise birçok isim geçiyor.  Çanakkale Geçmiş Dönem Milletvekili Ayhan Gider, 27’nci Dönem AKP Çanakkale Milletvekili aday adayı Timur Ay,  AKP Çanakkale eski İl Başkanı Erdener Can’ın aday olabilecekleri ifade edilirken, AKP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nun da Belediye Başkanlık adaylığına sıcak baktığı yorumları yapılıyor. Aynı zamanda Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın da Merkez Belediye Başkanlığı’na talip olduğu kulislerde konuşulan isimler arasında yer alıyor. 
 
Birçok Belediye Başkanı devam diyecek
AKP’nin hakim olduğu birçok ilçe ve beldede seçimlere yine mevcut Belediye Başkanları’nın adaylıklarını koyması bekleniyor. Ezine’de mevcut Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’nun yeniden aday gösterileceği güçlü kanaatler arasında yer alırken, Ayvacık içinse yine Mehmet Ünal Şahin’in aday gösterileceği belirtiliyor. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın yeniden AKP Belediye Başkan adayları olarak gösterileceği kulislerde konuşuluyor. 

Eceabat belirsizliğini koruyor
Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’in yeniden adaylığa sıcak baktığı, ancak hakkında kesinleşmiş suçu bulunduğu ve hem parti içerisinde, hem de Eceabat halkı tarafından tepki topladığı gerekçesi ile aday gösterilemeyebileceği güçlü iddialar arasında. Ejder’le ilgili iddialar ve tartışmalarda devam ederken, 2009-20014 dönemleri arasında Eceabat Belediye Başkanlığı yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’un yeniden Eceabat Belediye Başkan adayı olabileceği de kulislerde geçen iddialar arasında.
  
Mutay, Bozcaada’da Yılmaz’ı yakaladı
Merkez İlçeye bağlı Kepez Beldesi’nde AKP’nin Belediye Başkanı olarak geçecek en güçlü ismin, AKP Kepez Belde Başkanı Alper Altınok olduğu kulislerde geçiyor. Biga’da, Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Gökçeada’da İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Dağlar isimleri öne çıkarken, Bozcaada’da ise Mustafa Mutay’ın adaylığı kulislerde geçen isimler arasında olduğu belirtiliyor. CHP Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın bağ evleri ile ilgili turizm projelerinin yöre halkında tepki topladığı ve Mutay’ın adaylığı ile Bozcaada’da seçimi kazanabileceği kulislerde konuşuluyor.
(Eren Aşnaz)
Paylaş