havadurum

AKP Merkez İlçe yola "Yıldız" ile devam ediyor

953

 AKP 6’ıncı Olağan Kongresi Cuma günü İÇDAŞ Kongre Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ, AKP Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, AKP’li belediye başkanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre, Başkanlığını Av. Murat Efe’nin yaptığı divan kurulunun oluşturması ile devam etti. Açılış konuşmasını AKP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu yaptı. İl Başkanı Yeşim Karadağ ise, konuşmasında Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nı eleştirerek;  “Ana muhalefet partisine bakıyorsunuz ne oluyor diye. Görüyoruz ki, onlar milletini karşılarına alıp yürüyorlar. Suçu sabitlenmiş bir milletvekilinin arkasından Adalet Yürüyüşü yaptılar. Yetmedi Çanakkale’de 253 bin şehit verdiğimiz bu topraklarda bir Adalet Kurultayı yaptılar. Geriye hiçbir şey kalmadı. Adalete dair zaten hiçbir şey yoktu” dedi. Ardında Belediye Meclisi’nde yaşana tartışmaları eleştiren Karadağ; “Bir delege seçimlerini bile beceremediler. Kendi içlerinde birbirlerini yediler. Belediye Meclisi’nde sayın Grup Başkanvekilimiz Tülay Ömercioğlu susturuldu. Konuşturulmadı. Sadece soracağı bir soru vardı ama sordurulmadı. Bizim kimsenin içişlerine karıştığımız yok. Zaten bu konu ulusala kadar yansıyorsa sizin içişlerinden çıkmıştır. Biz sadece şunu öğrenmek istedik. Belediyenin imkanları delege seçimlerinde kullanıldı mı kullanılmadı mı? Bu konu elbette belediye meclisinde konuşulur. İnsana yapılamayacak bir davranış sergilendi. Barışın kentine yakışmayan Belediye Başkanının meclisteki tavırları Çanakkale’ye eksi yazdırdı” dedi.  

 
“Sabahlara kadar tartışalım ama kavga nedir”
Karadağ’ın ardından CHP Milletvekili Ayhan Gider bir konuşma yaptı. Konuşmasında seçim yapmadıklarını, aslında bir devir teslim töreni gerçekleştirdiklerini belirten Gider, Belediye meclis toplantısında yaşanan olaylara değinerek Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sert eleştirilerde bulundu. Gider; “Çanakkale Belediye Başkanımızın bir özelliği var. Herkes onun suyuna giderse, her istediği yapılırsa, özellikle parti içinde. Çünkü beyninin yüzde 90’ını parti içi kavga oluşturuyor, yüzde 10’nu diğer tüm hayatı oluşturuyor. O zaman Hulusi Kentmen mi diyorlar tonton amca. Ama biri damarına dokunuversin. Bir milletvekili bir belediye başkanı. Anam anam ne hallere giriyor adam. Biz videosundan korkuyoruz belediye meclisindekiler ne yapıyor acaba. Gözleri dönüyor. Gerçekten çok acı bir tablo. Tartışalım sabahlara kadar, ama kavga nedir. Bugün çocuğuna bağıran da zulüm etmiştir. Belediye Meclisi’nde yaşanan olayın ardından Başkan Fox TV’ye bağlanıyor. Sabah programına. Biz o sunucuyu 1 Kasım’dan hatırlıyoruz. Hani surat falan gitmişti. Nasıl olur bu oy diye. Dün gece videoyu tekrar izledim. Utandık diyor utandık. Bizimki utanmıyor ama oradaki sunucu utanıyor. Bakın utandık diyor, adam utanmış. Niye? Onunla yemek yediği için utanmış. Orda üstü kapalı özür diliyor daha sonra da reddediyor” dedi. 
 
“Ben çabuk öğrenirim”
Başkan Gökhan’ın “Belediye Meclisi’nde siyaset yaptırmam” sözlerine atıfta bulunan Gider, Belediye Meclisi toplantılarda daha önce yapılan konuşmaları sıralayarak;   “Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Tweet atmış. Ülgür Gökhan diyor ki, ‘Belediye meclisi siyasi partilerin iç sorunlarının tartışıldığı yer değildir. Bilmiyorsanız öğrenmenizi dilerim.’ Öğreniriz Başkan. Ben çabuk öğrenirim. Bu salonda çabuk öğrenir. Burada hiç ağa paşa çocuğu yok. Bakın bu yılki belediye meclis konuşmalarından bazıları. HDP toplantısı ve Atatürk resminin kapatılması ile ilgili konuştu. Çözüm sürecinde AKP’nin yaptıklarını konuştu. Çanakkale Belediyesinin çözüm sürecinde bir görevi var mıydı? Başkan bize öğreteceksin de sen de bilmiyorsun. Sur kardeşliğini konuşuyor. Celal Karakaş bakın doktor. Ben öğrendiysem o da öğrensin. Konuştuğu konuya bak. Sosyal medyada Barbaros Şansal’a hava alanında saldırılması konuşuluyor. Bunu belediye meclisinde konuşuyor. Ona da öğretsene. Suriye’ye müdahale konusu konuşuluyor. Bülent Turan’ın Atatürk’e ayyaş dediği iddialarını konuşuyor. AKP’ye Atatürk konusunda eleştiriler yapıyor. Bunların hepsine saat ve tarih verebilirim elimde var. FETÖ’den alınan öğretmenlerin iade edilmesi konusunu konuşuyor. Referandumu konuşuyor. Yapılan köprülerde doluluk garantisi verilmesi hakkında konuşuyor. Herhalde Yalova Belediye Başkanı da bu olacak. Kayyumlarla ilgili açıklamalar. Zeytin Kanunu’nun değiştirilmesi. Belediye meclisinde tam konuşulacak konular” dedi. 

“Belediyeyi kazanarak, hizmet edeceğiz”
Gider’in ardından son olarak konuşan yeni Merkez İlçe Başkanı Yıldız, Çanakkale Belediyesi’ni kazanacaklarını ifade ederek;  “16 yıl önce liderimiz kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla kurulan partimiz ve davamız çalışarak mücadele ederek dimdik ayakta durarak severek kenetlenerek kurlu yürüyüşüne devam ediyor. Bu günü 16 yıl öncesiyle kıyasladığımızda siz değerli Ak Parti kadrolarının samimi gayretleri aziz milletimizin duaları, Cenabın hakkın takdiri ile dizlerin üzerine çökmüş bir ülkeyi ayağa kaldırdığımızı aziz milletimize yeniden bir ufuk umut verdiğimizi görüyor gurur duyuyoruz. Yakın bir tarihte 16 Nisan referandumunda en büyük reforma en büyük imzayı attık. Bu reform yasalaşırken bizde Çanakkale’de çalışmalarımızla oylarımızla katkı sunduk. Ancak bu oylar bize yetmez. Bizleri mutlu edemez. Bizler kanlarıyla tarih yazan Çanakkale geçilmez dedirten 253 bin şehidin yattığı Cumhuriyetimizin kurucusu Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün gazi olduğu bu aziz toprakların bekçileriyiz. Biz milletimize olan borcumuzu ödemek için gece demeden gündüz demeden çalışacağız. Çanakkale’yi hak ettiği yere taşıyacağımıza, Çanakkale Belediyesini kazanarak Çanakkale’yi özlediği hizmetlere kavuşturacağımıza söz veriyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz) 
Paylaş