havadurum

AKP Milletvekili Gider, gençlere seslendi; "Gençler partinin vicdanıdır"

804

 AKP İl Gençlik Kolları 5`inci Olağan Kongresi geçtiğimiz Pazar günü,  Ticaret ve Sanayi Odası İbrahim Bodur Konferans Salonu`nda düzenlendi. Kongreye, AKP Genel Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl ve ilçe Yöneticileri ile Gençlik Kolları üyeleri katıldı. AKP Çanakkale Milletvekili Gider, kongrede gençlere seslendi. Konuşmasında gençlere öğütler veren Gider; “Kendi içimizde bırakın kavgayı, sert tartışmalara bile memur değiliz. Böyle bir şeye ne vaktimiz var ne haddimiz. Çünkü biz kendimizi düşünemeyiz. Mademki halk için hizmet ediyoruz diyoruz, öyleyse verdiğimiz kararlarda kendimizi değil halkı düşünmeliyiz. Böyle bir özgürlüğümüz yok. Biri bize kötü davrandı diye bu kuralı bozamayız. İyiliğe iyilik her kişinin karıdır, kötülüğe iyilik er kişinin karıdır. Bizler er kişi olmayı niyet etmiş kişileriz” dedi.

 
“Gençler, partinin vicdanıdır”
Gençliğin AKP’nin vicdanı olduğunu belirten Gider; “Bizim tartıştıklarımızdan farklı şeyler tartışmak ve konuşmak zorundasınız. Bizler milletvekilleri olarak sizden alkış, teşekkür tebrik beklemiyoruz. Biz nerede yanlış yapıyorsak bunu sizden duymak istiyoruz. Eğer bunu yaparsanız emin olun, bizler de çok daha rahat ederiz.  90’larda bir kavram çıktı. Ben yeni tayin olmuştum. ‘Memleket çocuğu’ söylemi çıktı ve 23 yaşındayken benim de çok hoşuma gitti ve işime çok yarıyor. Sonra bir baktım ki kim bu memleket çocuğu bir yere tayin olup da üstünde gerekli vasıfları taşımayanlar. En çok bunlar memleket çocuğu tabirini kullanıyor. Anladım ki benim işime yaramıyormuş. Biz baştan daha gençliğimizden beri er kişi olmaya niyetlenmişiz. Böyle bir sebepten öne çıkmak bize uymayacağı için işimize yaramıyor. Ben bunu her yerde söylerim. Çanakkaleli olmanın şartları bellidir. Çanakkale’de doğan, yaşayan, görev yapan, yerleşen Çanakkalelidir. Mezarı Çanakkale’de olsun isteyen Çanakkalelidir. En başta 253 bin şehit Çanakkalelidir. Bizim beklentimiz bellidir. Dışarıdan Çanakkale’ye bir değer taşıyorsa o Çanakkalelidir. Ancak Çanakkale’nin kaynağını dışarıya taşıyorsa o Çanakkaleli değildir. Böyle bir konuya vakit ayırmak bile garip. Bizim başka şeyler konuşmamız gerekiyordu” dedi.
 
 “Bunun adı akademik özgürlük falan değildir”
Konuşmasının devamında son zamanlarda tepki çeken ilahiyatçılara değinen Milletvekili Gider; “Geçen hafta üniversitemizde laboratuvar açılışı vardı. Bunlar kamuoyunda pek tartışılmıyor. Arkeoloji laboratuvarında İsrail’den gelen numuneler inceleniyor. İsrail para veriyor, ÇOMÜ’de analiz ettiriyor. Biz ise üniversiteyi saçma sapan polemiklerle anıyoruz. Üniversite deyince bin tane şey aklımıza geliyor ya. Orda hocalık yapanların aklına da bin tane şey geliyor onu da söyleyeyim. Bir ilahiyatçının televizyona çıktığında ne yapması lazım. Müslümanlığı nasıl anlatırım buna bakması lazım. Ancak bir furya başladı. Kimi salçaya, ketçapa taktı. Kimi asansöre taktı. Kimi de geldi camilere taktı. Bunun adı akademik özgürlük falan değildir. Akademik özgürlük nedir biliyor musunuz? Bundan sonra binalarda kolon, kiriş olmayacak ben böyle bir yöntem buldum demektir. Kimse ona deprem yönetmeliği falan diyemez. Çünkü kendisi işin uzmanı akademik özgürlük budur. Akademik özgürlük kendini tatmin etme mekanizması değildir. 
(Haber Merkezi)
Paylaş