havadurum

AKP'den 15 Temmuz bildirisi...

157

 AKP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimin yıldönümü kapsamında İskele Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AKP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan, partililer ve vatandaşlar katıldı. İl Başkanı Yeşim Karadağ burada yaptığı açıklamada; “ Bu millet 102 yıl önce yine bu topraklarda Çanakkale’de, nasıl cevap verdiyse aynı kararlıkla ve duruşla yine gereken cevabı vermiştir. Tam bir yıl önce 15 Temmuz 2016 günü, son 15 yılda bölgenin adeta paralayan yıldızı haline gelen, dünya sahnesinde “Ben de varım!” diyen Türkiye Cumhuriyetine, vatanımızın birliğine, bütünlüğüne, demokrasimize ve milli iradeye karşı; ülkemizin büyümesini ve güçlenmesini istemeyen emperyalist güçlerin piyonu hain FETÖ’cü örgüt ve onun Türk Silahlı Kuvvetlerindeki uzantıları tarafından haince bir darbe girişimi yapıldı. Hamdolsun devletimiz ve milletimiz büyük bir kahramanlık ve feraset içerisinde bu hainliğe ve iç ve dış destekçilerine bundan 102 yıl önce yine bu topraklarda Çanakkale’de, nasıl cevap verdiyse aynı kararlıkla ve duruşla yine gereken cevabı vermiştir. Bu tür hain işgal girişimleri devletimiz ve büyük Türk milletinin gücü karşısında asla başarılı olamamıştır ve olamayacaktır. Bu asil millet damarlarındaki özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla yine bir destan yazmıştır. Hani Cumhuriyetimizin kurucu  Mustafa Kemal Atatürk diyor ya; “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” İşte bu asil millet damarlarındaki özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla yine bir destan yazmıştır. Kaybetmekten korktuğu en son şey canı olan milyonlar liderimiz, başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız talimatıyla birlikte adeta birer Mehmet olup, sipere koşan askerler gibi meydanlara akın etmiştirler. Memleketin 81’inde de bütün hemşehrilerimiz bütün Türk Milleti, Kürdü, Lazı, Çerkeziyle yani bu coğrafyada yaşayan herkes tek vücut olarak hainlere karşı canıyla, kanıyla mücadele ederek yeni bir Çanakkale destanı yazmıştır” dedi. Karadağ açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; 


“Çılgına dönüyorlar” 
“ Batı, “Türkiye niçin böyle güçleniyor?” Elhamdülillah şu an milli gelir itibarıyla, yaptığı devasa yatırımlarla Türkiye bu yarışın içerisinde `Ben de varım` diyor. Onun için çılgına dönüyorlar. Türkiye`nin büyümesini engellemek için silah dahil her türlü yola, kan dökmek dahil her türlü yönteme başvurulabileceklerini 15 Temmuz`da hep birlikte yaşayarak gördük. Onlar bize darbe indirmeye kalktılar, ama milletin karşı darbesiyle tokadı yediler.FETÖ’nün uzun yıllar boyunca milletimizin eğitim hassasiyetini, hayır-hasenat, dini-manevi değerlere saygı hasletlerini istismar ederek bir ur gibi topluma yayıldığını görüyoruz. Nasıl tanımlıyorduk? Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet; bunlar bu. Milletimizin İslam’a ve insanlara yaptıklarını düşündükleri hizmete hürmeten şahıslarına yönelttiği itibarı yanlış yorumlayan FETÖ’cüler zamanla kerameti kendilerinde görmeye başladılar. Tıpkı kamu kurumlarındaki mensuplarının devlet biziz demeye başlamaları gibi. Bu sapkın yapı bir bütün olarak da millet biziz deme noktasına geldi. Hâlbuki 17-25 Aralık’tan beri bunlara kendileriyle arasındaki mesafeyi her vesileyle göstermiştir. Çünkü bizim milletimiz hayırlı gördüğü her işi destekleyen, bu işleri yapanları el üstünde tutan, ama ihaneti fark ettiğinde de en sağlamından Osmanlı tokadını esirgemeyen bir millettir. 15 Temmuz, milletimizin FETÖ’ye ve arkasındaki güçlere en büyük şamarı vurduğu gündür. O gece oynanan oyunu gören milyonlar millet ve devlet olmalarının sembolü gördükleri bayraklarıyla birlikte şehadete koşarken merhum Arif Nihat Asya’nın dizeleriyle şu şekilde haykırmışlardır: ‘Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı, Barışın güvercini, savaşın kartalı, Yüksek yerlerde açan çiçeğim, Senin altında doğdum, senin altında öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim, Yeryüzünde yer beğen, nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim.’ Evet, bizim bayrağımız bu, bu bayrak başka, evvel Allah düşmeyecek.”
 
“15 Temmuz’un anlamını kavrayamamış olan gafiller olduğunu görüyoruz”
“Maalesef, aradan geçen bir yıla rağmen, hâlâ 15 Temmuz’un anlamını kavrayamamış olan gafiller olduğunu görüyoruz. Bu gafillerin başında da ana muhalefet partisinin tepesindeki FETÖ’nün adeta sözcüsü haline gelmiş olan Kılıçdaroğlu ve ekibi geliyor. Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyen bu kişi, derdinin ne olduğunu, Maltepe Meydanında yaptığı miting konuşmasında açık ve net ifşa etti. Olağanüstü hâl kalksın, hapishaneler boşaltılsın, mahkemeler dağıtılsın dedi. FETÖ’nün taleplerini ana muhalefet partisinin genel başkanın Kılıçdaroğlu’nun dile getirmiş olmasını milletimizin takdirine bırakıyorum.”

 “Çanakkale unutulur mu? Kurtuluş savaşı unutulur mu? 15 Temmuzda aynen öyle!”
“FETÖ, alçak darbe girişimiyle ülkemizi işgal etmeye yeltenmiş ve bizlere hain yüzlerini göstermişlerdir. Bağımsızlığımıza kastedilen 15 Temmuz gecesi işgal girişimi Çanakkale ruhuna uyanan milletimizin tanklara, uçaklara, silahlara göğsünü siper etmesi ile engellenmiş ve bir zafer ile sonuçlanmıştır. Şehadete yürüyen kardeşlerimizi, gazilerimizi unutmak mümkün mü? Unutmayacağız, unutturmayacağız. Çanakkale unutulur mu? Kurtuluş Savaşı unutulur mu? İstanbul`un fethi unutulur mu? 15 Temmuz da aynen öyle. Bazıları diyor ki `Unutturulmak isteniyor.` Hayır, ne unutacağız ne unutturacağız. Ben buradan bir kez daha canlarını bu aziz millet için veren 249 şehidimizi rahmetle anıyor, 2 bin 193 gazimi minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.” 
(Haber Merkezi)
Paylaş