havadurum

AKP umutlu, CHP kaygılı

990

 Belediye Başkanları ve milletvekillerinin ardından AKP ve CHP il başkanları büyükşehir uygulamasını değerlendirdi. Aralarında Çanakkale’nin de yer aldığı ‘nüfusu 500 bini aşan illerin Büyükşehir olması’ ile ilgili konuya dair görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaşan AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ, dezavantajlarını gidermek amacı ile uzmanlar tarafından çalışmaların yapıldığını söyledi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ise büyükşehir statüsü ile birçok belde belediyesinin kapanmak zorunda kalarak hizmet sıkıntısı yaşanacağını dile getirdi.

 
“Uzmanlar gerekli çalışmaları yapıyor”
Büyükşehir olmanın avantajı olduğu kadar dezavantajlarının da olduğunu belirten AKP İl Başkanı Karadağ; “Bunlar rapor halinde gerekli mercilere iletildi. Bunun üzerinde de büyük bir çalışma yapılıyor. Avantajları ne olacak? Büyükşehir olmaz isek ne olacak? şeklinde çalışmalar devam ediyor. Bu noktada gerekli uzman kişiler, bu konuyu değerlendirerek ve kararı neticelendirerek verecektir. Verilen karar sonunda bizler için hakkımızda hayırlısı ise ve iyi olacak ise Büyükşehir aşamasına geçilecektir. Bunun için meclisimiz çalışacak ve gerekli olan çalışmaları meclisimiz bundan sonra yapacaktır diye düşünüyorum” dedi. 
 
“Düşüncemiz yerel yönetimlerin görevlerini sürdürmeleri”
Öncelikle Büyükşehir de olsa normal şehir de olsa da seçimlere hazır olduklarını vurgulayan CHP İl Başkanı Güneşhan ise konuyla ilgili olarak;  “Esas düşüncemiz mevcut yerel yönetimlerin görevlerini sürdürmeleri ve devam etmeleri şeklinde. Belde belediyelerinin kapatılması ve birer mahalleye dönüştürülmesi doğru bir şey değil. Çünkü sosyal demokrasi ve demokrasinin özünde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi yatıyor. Geçmişte de Türkiye’de birçok belde kapatıldı. Çanakkale’nin hemen yanında olan Erenköy. Kumkale, Mahmudiye Belediyeleri kapatıldı. Bugün o beldelerin durumları ortada. Yine Büyükşehir olduğu takdirde birçok belde belediyesi kapatılacak. Hizmetler tek bir noktadan verilecek. Buda hizmetlerin sağlıklı bir şekilde gitmemesine sebep olacak. Ama yasa çıkar, Büyükşehir olursa da biz CHP olarak buna hazırız. Çanakkale’de yerel seçimleri açık ara kazanacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş