havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

AKRABA ve YANDAŞ PARTİSİ!

Değerli okurlarım 18 yıldır ülkemizi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) nin artık adını değiştirme zamanının geldiğini düşünmekteyim.

6645

 

 

Sayın Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan “Türkiye eski Türkiye değil!” demiyor mu? Diyor.. O halde yeni Türkiye’ye yakışan parti adı da yazımın başlığındaki gibi niçin olmasın!

***

*Böyle bir parti ismini önermemin nedenlerini sizin değerlendirmesine sunuyorum.

Aşağıdaki kollama ve kayırmaları okuyunca yeni parti isminin ‘cuk’ oturduğuna hak vereceksiniz ya da nedenleriniz eksik kalmış diyebileceksiniz…

·        AKP Eskişehir Milletvekilinin oğlu 26 yaşında. 7 Akaryakıt istasyonu olan Karacan Şirketler Grubunun yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. Bu oğul kendi işinin dışında Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir Şubesinin başına getirildi. Kurumun hiçbir kademesinde ter dökmeden doğrudan başkanlığa atandı. Yeter mi? Yetmez! Ayni zamanda Eskişehir Kızılay Başkan Yardımcılığı, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Kosova Fahri Konsolosluğunu da yürütüyor. Ne yetenekmiş!.. Yaşı 62 değil, 26. Yanlış okumayın! Koltuğunda kaç karpuz taşıyor sayamadım, bir zahmet siz sayar mısınız!

 

·        AKP eski Ankara İl Başkanı’nın gelini plates hocası. O gelin Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’te Kamuoyu Daire Başkan Yardımcısı oldu.

 

·        RTÜK Üst Kurul Başkanı’nın meslekte deneyimi yok, ama başkan yapıldı.

 

·        AKP’li hem Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı hem de ÇAY-KUR Yön Kur. Üyesi.

 

·        AKP’li Esenler Belediye Başkanının kardeşi KATAR’ın başkenti Doha’ya Büyükelçi olarak atandı.

 

·        AKP’li eski Bakanın ablası KUVEYT Büyükelçisi olarak atandı.

 

·        Dinimizle ‘hakara-makara’ diye alay eden Prag’a Büyükelçi yapıldı.

 

·        Çamlıca Tepesine 63 bin kişilik Cami yapıldı. Yaklaşık 100 milyon dolara! Giden oluyor mu? Gitmediğim için bilmiyorum ama her zaman boş kaldığı söyleniyor. Demek ki neymiş? Amacınız camileri doldurmak değil de yandaş müteahhitlere betondan demirden para kazandırmak ise yaptığınız doğru bir iştir(!) Orası dolmuyormuş, ibadet yapılmıyormuş umurunuzda değil değil mi!? Sizin için önemli olan yandaşınızın kesesi dolsun, gerisi Allah kerim!

 

·        Halka “LAN” diyen Kaymakam Bilecik’e Vali Yardımcısı olarak atandı.

 

·        Damat Berat’ın Kanal İstanbul güzergahındaki tarlası 4 kat konut ve 14 kat izinli ticaret alanı yapıldı. Yeme de yanın da yat!

 

·        AKP Alanya İlçe binası 2 yıl aboneliği olmadan 653 ton kaçak su kullanıyor ama para mara ödemeyerek yolsuzluğu bitiriyorlar (!)

 

·        AKP’li Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü 12 bin TL maaş alıyor. Ayni zamanda Yönetim Kurulu Başkanı, kendi kendini işten atıyor. Basına “istifa ettim” açıklaması yapıyor. Kendi kendini işten attığı için 36 bin TL TAZMİNAT ALIYOR. Kendini işten kovdurmadan önce son maaşı ek ödemelerle birlikte 35 bin TL. Yandaş Müdür dediğiniz de böyle olur değil mi?

 

·        AKP’li Trabzon Milletvekilinin eşi önce işçi, sonra bekçi, turist rehberliği, sonra da belediyede Özel Kalem Müdürü, daha sonra Trabzon İl Kültür Müdürü, daha daha sonra da Ankara Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atandı. Bundan sonra nereye atanacağını da siz tahmin edin!

 

·        AKP Gaziantep Milletvekili askerdeyken TBMM İçişleri Komisyonuna seçildi. Oysa,  Anayasaya göre vatani görevini yapanların ‘Oy kullanma’ ve ‘seçilme hakkı’ yok. Yok ama olsun o bizim oğlansa, bal gibi olur!.. Böylesine bir avanta, kayırma  mecliste ve hukuk tarihimizde ilk kez yaşandı. Niye şaşırdınız? Hak-Hukuk- Adalet kaldı mı da şaşırıyorsunuz!

 

·        AKP’li eski Bakanlara TBMM’nin kırmızı plakalı makam araçları verildi. Plakalar kırmızı olmazsa “Bakan” olduklarını nasıl anlarız?

 

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları Yeni Türkiye’ye yakışan parti adı hakkında yazdığım nedenleri haklı-haksız buluyor olabilir ya da Türkiye’ye yakışan parti adlarını başka kollama-kayırma örnekleri vererek sizlerde önerebilirsiniz! Benim yakıştırdığım AKRABA ve YANDAŞ PARTİSİ (AKYAP)!

                                                               *

TARİHİMİZDE BUGÜN: Türk Sosyalist, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK’in kurucusu ve ilk Genel Başkanı, mücadeleci bir işçi önderi Kemal Türkler İstanbul’da ki evinin önünde arabasına binerken silahlı saldırı sonucu vurularak öldürüldü... T.Ç.