havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

AMPULUN KARANLIĞI

Ampul karanlığı aydınlatan araçtır. Zamanımızda aydınlığı karartan araç haline getirildiğine tanık olmaktayız. Yeni Edison'ların son buluşu 21'nci yüzyılın milenyum buluşu olarak Nobel Barış ödülüne aday olabilir niteliktedir.

738

                 Geçen yıl ülkemizin tamamı 2 gün elektrik enerjisinden yoksun kaldı. Bunca aylar yıl geçti bir Allah’n kulundan nedeni açıklanamadı. Bir ampul kafalı çıkıp sorma cesareti gösteremedi. Başkanlık rejimi gelirse açıklar umudumuz.

                13 yıl önce sıfır terör, Ermenistan dâhil tüm sınır komşularımızla sorunsuz bir ülke 13 yıl sonra görüntüler, Aydınlığın karanlığa dönüştüren ampulün inanılmaz marifeti. Başkanlık rejimi gelirse 13 yıl öncesine dönüleceğinin garantisidir. Garanti belgesini atmayınız, saklayınız.

                Şam’da Cuma namazı kılmamızın tek çaresi başkanlık şurubunu halkımıza şifa niyetine içirip, sen sağ ben selamet. Sonsuza kadar mutlu yaşa, öteki dünyada cennetin kapıları tüm ampullere sonuna kadar açılacak.

                17 ve 25 Aralık ampulü tam ortalığı aydınlatacak gibi oldu, savcı, hâkim, emniyetçi, ampulü üfleyerek söndürdüler. Nefesleri Pensilvanyaya kadar ulaştı ama oradan da bir hayırlı aydınlatma mumu yanmadı.

                En sonunda Amerika’dan gelen bir kişi postasını koyup, ne başbakanın Dolmabahçe Sarayında boğaz manzarası, ne Yıldız sarayındaki saltanat koltuğu adamı aydınlatamadı, karanlığa devam.

                İstanbul ne zaman başkent olacak diye hiç merak etmeyin, anayasa Babayasa olduğundan beri anayasa da kalan başkentimiz Ankara, bahtı kara Türk usulü başkanlık alsana.

                Hoşçakalınız.