havadurum

ASKF'den basın açıklaması

468

 Bu genç taraftarımızın hayatını kaybetmesi nedeni ile de büyük üzüntü içerisindeyiz.

Saha içerisinde futbolcuların birbirine, hakemlere ve diğer görevlilere yaptıkları şiddetin yanında, taraftarların saha içinde ve saha dışında yaptıkları şiddet maalesef devam etmektedir.
Ayda bir düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantılarına güvenlik nedeniyle müsabakaların yarım kalmasından dolayı her ay yaklaşık 30-40 dosya gündeme alınmakta ve bu tür dosyalar ülkemizin her yöresinden gelmektedir.
Spor Barış kardeşlik ve sevginin bir arada yaşandığı ve toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir bağ olarak ifade edilebilir. Ancak kazanma ve kaybetme algısının somutlaşması ve rekabetin ekonomik ölçüler ile değerlendirilmesi ile birlikte sporun yapısı ve algılanış biçimi değişime uğramıştır. Federasyon ve Konfederasyon olarak bizim görevimiz, amatör futboldaki bu terörü olabildiğince azaltmak ve yok etmektir. Bu konuda tüm paydaşlar olarak, spor kulüplerimizin, kulüp yöneticilerimizin, futbolcularımızın ve taraftarlarımızın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekmektedir.
(Haber Merkezi)
Paylaş