havadurum

Açı Koleji avantajlı erken kayıt süresini uzattı

4343

 

Eğitimde önemli başarılarla adından söz ettiren,  Çanakkale Açı Koleji, yeni eğitim öğretim yılı öncesi önemli bir kampanyayı hayata geçirdi. Pandemi sebebiyle avantajlı erken kayıt süresini uzatan Açı Koleji,  Kalabaklı Köyü’nde ‘Mutlu Okul, Mutlu Öğrenciler, Başarılı Gelecek’ sloganıyla, bir yandan yeni eğitim öğretim yılına hazırlanırken, diğer yandan yeni kampanyaları da hayata geçiriyor. Uluslararası standartlarda, etkin-yetkin-seçkin ve akredite bir kurumda,  21. yüzyıl becerilerine sahip, akademik başarısı yüksek, yabancı diller ile kendini ifade edebilen ve dünyayı takip eden öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Açı Koleji, sunduğu güvenli ve yüksek standartlı eğitim ortamında öğrencilerin bilgi, beceri ve tutum gelişiminin eş zamanlı olmasına önem veriyor. Eğitim programları ve öngörülen kazanımları temelinde,  öğrenme kayıplarına yol açmadan sanatsal ve sportif becerilerin gelişimini sağlayan Çanakkale`nin ilk ve tek butik okulu olan Açı Koleji, tüm eğitim-öğretim sürecinde teknolojiyi etkin kullanarak, öğrencilere teknoloji bağımlısı olmadan teknolojiyi doğru ve aktif kullanabilmeyi öğretiyor. Öğrenci başarısı, veli memnuniyeti, öğretmen yetkinliği, eğitim modeli, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışıyla sektörün standartlarının yükselmesine öncülük eden Açı Koleji, başarıda önemli olan şeyin süreklilik olduğu inanıcıyla hareket ederek, yüksek başarının değişmeyen adresi oluyor. Yeni kampanya hakkında bilgiler veren ve avantajlı erken kayıt süresinin 15 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını belirten Çanakkale Açı Koleji Kurucu Müdürü Necdet Çetin;  “Mart ayından bu yana ülkemizi saran ve piyasayı olumsuz etkileyen pandemi süresi nedeniyle, biz de velilerimiz adına elimizden gelen gayreti sağlamak için avantajlı erken kayıt süresini 15 Temmuz’a kadar uzatma kararı aldık. Avantajlı erken kayıt süremiz Mart ayında bitmişti. Ancak pandemi nedeniyle erken kayıt süresini 15 Temmuz’a kadar uzattık” dedi.

 

“Aralıksız her gün 5 saat online eğitimimizi gerçekleştirdik”

Çanakkale Açı Koleji olarak kurdukları online eğitim sistemi ile öğrencilerin her gün 5 saat olarak tüm derslere katıldığını ifade eden Çanakkale Açı Koleji Kurucu Müdürü Çetin;  “Bu süreci en iyi şekilde atlatmak için online eğitim sistemimizi kurduk. Online eğitim sistemimizde öğrencilerimiz her gün 5 saat olarak tüm derslere katıldılar. Önümüzdeki süreci de yine en iyi şekilde planlamanın içerisindeyiz. Gelişmelere göre çalışmalarımızı çeşitli alternatifler üzerinde belirliyoruz. Eğer bize izin verilirse öğrencilerimizi yaz okuluna alacağız.  Eğer yaz okulları için gerekli izinler çıkmazsa yine öğrencilerimize online eğitim üzerinden kesintisiz olarak Eylül’e kadar derslerimize devam edeceğiz. Öğrencilerimizi yaz tatilinde de okuldan koparmadan sistemden soğutmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğer bu süreç içerisinde öğrencilerimizi okula alma izni çıkarsa öğrencilerimizle yüz yüze eğitim için hazırız. Şu ana kadar biz Mart ayından okulların tatil olduğu günden bugüne hiç ara vermeden, hiç aralıksız her gün 5 saat online eğitimimizi gerçekleştirdik. Son sınıf öğrencilerimize online eğitimlerimizi sınıf bazında değil, birebir öğrenci bazında verdik. Yaz tatilinde öğrencilerimizi sıkmamamız adına onları daha çok aktiviteye yönelten yabancı dil etkinliklerini öne çıkartan çalışmamızı yaz boyunca da devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

Çanakkale`nin ilk ve tek butik okulu

Çanakkale’nin ilk ve tek butik okulu olan Açı Koleji’nde öğrencilerin daha sağlıklı ve daha nezih bir ortamda eğitim almaları için bu yıl sınıfları 20 öğrenci ile sınırlandırdıklarını kaydeden Açı Koleji Kurucu Müdürü Çetin;  “Bizim Açı Koleji olarak avantajımız,  sınıflarımızın doğrudan bahçeye açılıyor olmasıdır. Öğrencilerimiz kapalı ortamlarda az kalıyorlar. Teneffüse çıkan öğrencilerimiz direk oksijen ile temas ettiği için bizde grip salgını gibi salgınlar geçen yıl yaşanmadı. Normal sınıf mevcutlarımız 24 olmasına rağmen biz sınıflarımızı 20 kişide sınırlandırdık. Anasınıfımızı en fazla 12 öğrenci ile sınırlandırdık ki öğrencilerimiz daha geniş alanlara sahip olsun. Çanakkale’de butik okul mantığını yerleştirmeye çalışıyoruz. Yani nedir buradaki butik okul mantığımız? Sizlere onu biraz açayım. Devletin bize verdiği 434 kontenjan olmasına rağmen biz bunun 370’ini kullanıyoruz.  1000 kişilik 1500 kişilik okullarda öğrencileriler,  kalabalık içinde kayboluyor. Biz Açı Koleji olarak, öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ve onlara dokunabilen bir eğitim anlayışını savunduğumuz için her sınıftan bir şube ve 20 öğrenci ile eğitim hayatımızı sürdüreceğiz’’ dedi.  (Yusuf Sonkurt)

Paylaş