havadurum

Adalet Kurultayı?nın ardından; "Küçük örgütten büyük başarı"

759

 Çanakkale’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’na ev sahipliği yapan CHP Eceabat İlçe Örgütü, Kurultay’ın ardından rapor hazırladı. Kurultay alanının hazırlanmasından, kurultay süreci içerisinde yapılan çalışmaların, yer hazırlıklarından, diğer belediyelerden alınan lojistik desteklerin aktarıldığı raporda, kurultaya katılan 35 bin kişinin sorunsuz ve başarılı bir şekilde nasıl ağırlandığı aktarıldı. Raporda ayrıca Ecebat esnafının yaz sezonu boyunca yaptığı işin 3 günlük kurultay süresi içerisinde yaptığı, otel ve pansiyonların üç günlük süre içerisinde yüzde yüz doluluk oranına ulaştığı, cafe ve işletmelerin ise üç gün boyunca tam gün çalıştığı ifade edilerek, kurultayın ilçeye yaptığı ekonomi katkıya da değinildi. Raporda, kurultay boyunca destek veren kurum ve kuruşlara da teşekkürler iletildi.

 
“Küçük başkanlık olarak büyük işlere imza atıldı”
Adalet Kurultayı’nın ardından kurultaya ev sahipliği yapan CHP Eceabat İlçe Başkanlığı hazırladığı kurultay raporunda, kurultay hazırlık sürecini aktardı. Küçük bir ilçe olmasına rağmen binlerce vatandaşın sorunsuz bir şekilde ağırlandığı ifade edilen raporda;  “Çanakkale‘nin Eceabat İlçesi, Kocadere Köyü Kamp Alanında, 26-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen “Adalet Kurultay’ında 8 panel, 77 çalıştay yapıldı ve 679 konuşmacıya yer verildi. CHP Eceabat İlçe Başkanlığı, kendisi küçük bir ilçe başkanlığı olmasına rağmen, büyük işlere imza attı. Adalet Kurultayı’na günler öncesinden başlayan hazırlıklarda gece gündüz demeden, küçük bir ekiple destek verdi. Her aşamasında aktif rol oynadı. CHP’li belediyelerin lojistik desteklerinde, onların organizasyonlarında hep vardı. Sarıyer, Çanakkale ve Gelibolu Belediyelerinin araç desteğiyle, yerlerin hazırlanması, araç park alanlarının ve acil durumlarda kullanılacak helikopter iniş alanının oluşturulmasında iş başındaydılar. Bu küçük ekip, işin mutfağındaki görünmeyen, yaptıklarıyla da övünmeyen başarılı bir ekipti” denildi.
 
“Yönetim olarak büyük gayret gösterildi”
Eceabat İlçe Yönetimi tarafından özveri ile çalışıldığı belirtilen raporda; “CHP Eceabat İlçe Başkanı Muzaffer Övün, Eceabat Belediyesi Meclis Üyeleri Timur Koşal, Metin Övün işin en başından bu yana planlamadan, konukların otel ve pansiyonlara rezervasyonlarına, Eceabat İlçesindeki esnafların bilgilendirilmesine,  gelen konukların kamp alanına sevkiyatına kadar on binlerce konuğu ağırlamanın olası sıkıntılarını gidermek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiler. Tabi onların da, CHP Eceabat İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Kadın Kolu Başkanı Aliye Diksel ve yönetiminden oluşan destekçileri vardı. Ekip çalışmasının nasıl yapıldığını gösterdiler. Adalet Kurultayı’nın ikinci günü, Eceabat İlçe Başkanlığı’nın önerisi ve planlamasıyla CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları sırasında Conkbayırı’na ulaşmak için yürüdüğü yoldan, kırık buğday çorbası ve üzüm hoşafıyla yapılan hafif bir kahvaltı sonrası sabah ezanıyla yürüyüşe başladı. Yanında yöreyi iyi bilen Belediye Meclis üyesi Metin Övün, yürüyüşün başından sonuna kadar kendisine refakat etti. Yürüyüş, Conkbayırı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve saygı duruşu ile sonlandı. Bu tarihi yolda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, anlatılmaz duygular yaşadıklarını ifade ettiler” denildi.
 
“Genel Başkan İlçe sorunlarını vatandaşlardan dinledi”
Kurultay süresince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eceabat’ta yaptığı ziyaretlere ve vatandaşlar ile gerçekleştirdiği diyaloglara da değinilen raporda;  “Eceabat İlçe Merkezi üçüncü günde yoğun ziyaretlere sahne oldu. Önce İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Eceabat İlçe Başkanlığı’nı, Eceabat’taki Roman Mahallesini ve Roman esnafları ziyaret etti. Eceabat’taki akrabalarıyla buluştu. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kardak Kayalıkları sorunu sırasında, 1996 yılında helikopter kazasında şehit olan Deniz Başcavuş SAT Komandosu Ahmet Toprakkarıştıran’ın annesini ziyaret etti. Şehidimizin annesi Nazire Toprakkarıştıran’ ın elini öpüp, hatırını sordu. Burada çok duygulu anlar yaşandı. Nazire Toprakkarıştıran, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden memnuniyetini, hatırlanmasını duygulu sözlerle dile getirdi. Günün akşamında, Kemal Kılıçdaroğlu, Kocatepe Kamp Alanı’nda Eceabat İlçesi muhtarlarını, sivil toplum örgütleri başkanlarını ve Çanakkale Merkez İlçe muhtarlarını kabul etti. Samimi bir havada geçen toplantıda katılımcılar bölge sorunlarını anlattılar. İlk defa bölgelerinde bir genel başkan tarafından kabul edilmenin ve sorunlarını birebir anlatabilmiş olmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler ifadelerine yer verildi.
 
“Yaz sezonu boyunca sağlanan ekonomik katkı üç günde sağlandı”
Kurultay süresi içerisinde ilçeye sağlanan ekonomik katkının aktarıldığı raporda son olarak kurultaya destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür edilerek; “Tüm esnaflar bu üç günlük kurultay süresince yaz sezonu boyunca,   yapamadıkları alışverişi yaptıklarını, otel ve pansiyonların tamamının ilk defa yüzde yüz doluluğa ulaştığını söylediler. Lokanta, kahvehane ve marketlerin çok dolu oldukları ve yoğun iş yaptıkları görüldü.  Eceabat İlçesi 5300 nüfuslu bir ilçe olmasına rağmen, Kurultay süresince yaklaşık 35 Bin kişiyi sorunsuz bir şekilde konuk edip ağırladı. Ayrıca Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, yardımcıları ve sahada çalışan personeli de sorumlulukları altındaki Eceabat İlçesi Kocadere Kamp Alanı’nda Adalet Kurultayı’nın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için destek verdiler ve büyük gayret gösterdiler. Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Jandarma Komutan Yardımcıları Albay Metin Çelebi, Albay Sadık Gülecen ve Eceabat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Yıldırmaz titizlikle ve nezaketle kamp alanı ve yolların ve kurultaya katılanların güvenliğini sağladılar” denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş