havadurum

Ağaç katliamından kaçan ceylanlar..

1015

 Dünyanın oksijen kalitesi noktasında en önemli habitatlarından biri olan ve bu habitatını da kendine özgü flora ve faunasıyla oluşturan Kazdağları, ekolojik katliam tehdidi altında. Uluslararası altın tekeli Alamos Gold’un yerli işbirlikçisi ve taşeron şirketi Doğu Biga Madencilik eliyle yürüttüğü maden çalışması ve bu çalışma kapsamında sayısı 200 bini geçtiği ifade edilen ağaç katliamı tüm yıkıcılığı ile devam ediyor. Endemik bitki türleri ile bölgede sayısı zaten parmak hesabı ile ifade edilen bazı canlı türleri yok olma tehlikesi ile de karşı karşıya… Ağaç katliamı, Çanakkale halkının tüm tepkisine rağmen devam ederken, iktidar milletvekillerinin savunduğu maden çalışması Kazdağları eko sisteminden yararlanan, insanlar, hayvanlar ve bitkiler için tabiri yerinde ise ölüm-kalım mücadelesine döndü.. 

 
Ceylanların yaşama telaşı!
Kazdağları içinde sayısının giderek azaldığı ifade edilen iki ceylan, kesim alanı civarında, Çanakkale-Çan karayolu üzerinde görüntülendi. 8’inci gününde de devam eden ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek olmak için bölgeye giden Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Avukat Güneş Pehlivan tarafından görüntülenen ceylanların, katliamla yoldan geçen araçlar arasındaki telaşı yürek dağladı…
 
Başkan Gökhan’dan tepki
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, altın madeninin yarattığı ağaç katliamından kaçan ceylanlar ile ilgili; “Kamp alanına çok yakın bir bölgeden gelen video bizlerin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor. Bu canlıların yaşam alanlarını yok edenleri lanetliyorum. Bu topraklar gerçek sahiplerine kalıncaya kadar buradayız” dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş