DOLAR 32.3418 %0.11
EURO 35.2101 %0.09
G.ALTIN 2248.4007 %0.22
BITCOIN 66191.3207 %-1.73
ETHERIUM 3430.3756 %-2.18
havadurum

Ağaçlar Teknopark'a kurban mı ediliyor?

1200

 ÇOMÜ’nün Sarıcaeli Köyü’nde bulunan, eski askeri alan içerisinde yapımı süren Teknopark genişletme çalışmaları kapsamında yol yapım içerisinde kalan birçok ağacın kesildiği görüldü. Alan içerisinde yüz yıllık ağaçlarında bulunduğu ve çalışmalar kapsamında başka ağaçlarında kesilebileceği iddia edildi. Eski askeri alan içerisinde bulunan sahada daha önce ağaç tespit çalışmalarının yapıldığı ve kurumuş ve hastalıklı ağaçların temizlendiğini belirten uzmanlar alan içerisinde sağlıklı ağaçların olduğunu açıkladı. Kesilen ağaçlar içinse Teknopark Yönetimi tarafından Orman Bölge Müdürlüğü’nden izin alındığı iddia edildi. 

 
Kesimlere devam edileceği iddia edildi
Teknopark genişletme çalışmaları kapsamında yol yapımı için birçok ağacın kesildiği belirtildi. Kesilen ağaçların içerisinde yüz yıllık ağaçlar ile aralarında akasya ağaçlarının da bulunduğu birçok ağacın kesilmeye devam edeceği iddia edildi. Eski askeri alan içerisinde bulunan bölgede daha önce ağaçları temizleme ve düzenleme çalışmalarının yapıldığı açıklandı. Vatandaşlar, ‘askeri alan çıktıktan sonra neden buralar talan ediliyor’ diyerek ağaçların kesimine tepki gösterdi.
 
Bölgede sağlıklı ağaçlar bulunuyor
Konu ile ilgili gazetenize görüş yapan uzmanlarda bölgenin yeşil kalmasının önemli olduğunu belirterek;  Orada ormandan izin alındığı belirtiliyor. Ormandan izin alınması demek oradaki yüz yıllık ağaçların kesilmesi anlamına gelmiyor. Daha, Akasya ağaçları da var onlarından kesileceği iddia edildi. Buna bir bakmak gerekiyor. Ciddi çok yaşlı ağaçlarda var. Güzel bir yer. Burası eski askeri alan ve askeri alanlar genel olarak yeşildir. Bu bölgeler askeriyeden çıktıktan sonra talan ediliyor. Bölgede çürümüş ağaç neredeyse kalmadı hepsi kurumuş ağaçlar önceden temizlenmişti. Daha önceden yapılmış tek tek tespitleri de var.  Çoğunluk sağlıklı ağaçlar var. Bu yeşile düşmanlık” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş