havadurum

Akarsu, "Amacım barış ortamını sağlamaktır.."

1243

 TOBB Organ Seçimleri Yönetmeliği’ne göre tüm oda ve borsalar Ekim-Kasım aylarında seçimlere gidiyor. Seçim tarihi kesinleşen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda(ÇTSO), başkanlık adaylığı gündeme gelen Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale OLAY Gazetesi’ne organ seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ÇTSO’ya özlenen barış ortamını geri getirmeyi hedeflediğini söyleyen Akarsu; “ Bu süreç geliştikten sonra, biliyorsunuz ben halen bir kurumun başındayım. ÇTSO tabi ki çok önemli bir kurumdur. Özellikle iş adamları için. Biliyorsunuz daha önce ben şu anki başkan Bülend Engin’le yönetimde çalışıp, çok büyük hizmetler verdik. Fakat bu dönemde geçen dönem için söylüyorum, mevcut başkanın Çanakkale anlamında ilişkileri ve misyonunu iyi tamamlamadığını düşünüyorum. Bir çok istifalar oldu, bir sürü iç sıkıntılar oldu. Bu da hizmet noktasında aksaklıklara neden oldu. Daha önce birçok projeye imza atarken, bu dönem en olumsuz dönemini yaşadı. Onun birleştirici gücünü kullanmamız gerekirken, sadece şuandaki yönetimdeki adayları işaret ederek adaylıktan çekildi. Biz zaten sonuçta hep şunu söylüyorduk, birlik ve beraberlik olsun ve Çanakkale’deki iş adamları Bülend beyinde olduğu bütün kurumlar, Çanakkale Seramiği, Dardanel’in ve Doğtaş’ın olduğu birliktelikle Çanakkale’yi en iyi şekilde temsil etme noktasında olmak esas amacımızdı” dedi.

 
“Kendimi yeterli ve tecrübeli görüyorum”
ÇTSO seçimleri öncesinde kendisine tabandan önemli bir destek olduğunu söyleyen Akarsu, “Biz ÇTSO’nun siyaset üstü olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü sonuçta biz iş dünyasını temsil eden bir kurumun başına gelmek istiyoruz. Bende kişisel olarak bu görevleri daha önceden yaptım, ÇASİAD’ta başkanlık yapıyorum ve bu görevlere kendimi yeterli ve tecrübeli olarak görüyorum. Tabandan gelen talep doğrultusunda. Bu noktada adaylığımı söyledim. Tabi bu bir süreç daha konuşuluyor. Zaman çok kısa. Kısa bir süre içerinde seçimler gerçekleştirilecek. Bütün iş adamlarımızla görüşüp bu şekilde çalışmalarımıza başladık, süreç devam ediyor. Durum daha da netleştikten sonra daha net bir açıklama yapacağım” dedi.
 
“ÇASİAD görevim Şubat ayında tamamlanıyor”
Aynı zamanda Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Akarsu, ÇTSO’ya başkan adayı olmakta herhangi bir sıkıntısının olmadığını dile getirerek; “ÇASİAD’da iki dönem kuralı var. Zaten ikinci dönemim Şubat 2018 yılında tamamlanıyor. Bundan yaklaşık altı ay sonra görev sürecim bitecek. ÇTSO’ya aday olmakta engel bir durumum söz konusu değil. Nitelikli insanlar ve proje üretebilen katkı sunabilen insanlar, ayrıca Çanakkale için bir şey yapabilecek arkadaşlarımızla seçimlere hazırlanıyoruz” açıklamasında bulundu. 

“Kimsenin adamı değilim”
ÇTSO’da birlik ve beraberliğin özlendiğini ifade eden Akarsu, açıklamasında son olarak diğer adayları da değerlendirerek şunları söyledi; “Mustafa Kansu arkadaşımızda çalışıyor. Ama o mevcut yönetimden geliyor. Eğer bu mevcut yönetimi başarılı buluyorlarsa Kansu’yu desteklesinler diyebilirim. Ama ben diyorum ki, ben herkesi kucaklıyorum ve kimsenin adamı değilim. Ben burada dimdik duruyorum. Benim misyonumun bu olduğunu düşünüyorum. Hayırlısı, bu seçimi kim kazanır kim kaybeder bilemeyiz, ama hedeflerim bu noktada birliktir. Güven Barış Yüksel’inde seçimlerde adı geçti. Bence seçimlerin bu kadar kopuk olmaması gerekiyor, gelecek olan insanın vizyonu olması gerekiyor, gelecek kişinin yönetime hakim olması lazım. Hem belediye, hem valilik, hem de üniversite ile her kesimle ve iş adamlarıyla birlikte sorunları çözebilen biri olması lazım. Bunları sahiplenecek ve kucaklayabilecek bir başkan olması gerekiyor. Bende bu konuda yeterli olduğumu düşünüyorum. Sonuçta fazla bölünmek iyi değildir, ortak çalışmaların daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Herkesin zaten sıkıntısı buydu. Yaşananlar ortada. Kavga değil barış ortamı için çalışacağım. Ve herkesi kucaklamaya çalışacağım. Ticaret Odasında amaç nedir. Bütün bu ortak akla önem veren bir kurum olması gerekir. Tek başına hiçbir proje olmaz. Bülend bey ile çalıştığımız zamanlar çok güzel projelere imza attık. Maalesef o şimdi Belediye ile kavgalı her kurumla kavgalı. Bir kere her kurumla iyi geçinmek lazım, hem belediye hem üniversite ile. Bu şehir bir bütün olarak hareket ederse kazanır. O noktada birlikte hareket edebilen arkadaşlarımızla seçilirsek iyi olur, hedefimiz bu.”
 
 
Erdal Akarsu kimdir?
1965 yılında İstanbul'da doğdu. Trakya Üniversitesi  İnşaat Bölümü’nden mezun oldu. İnşaat ve taahhüt işlerini yapmak üzere 1989 yılında kendi şirketini kurdu. 1994 yılında şirketleşerek Akarsu Group olarak iş hayatına devam etmektedir. Shell, Total akaryakıt bayiliği ve inşaat  sektöründe faaliyet göstermektedir. Çanakkale Dardanel Spor Basın Sözcülüğü ve Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi. 2010-2011 yılları arasında Çanakkale Lions Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı,  2011-2013 yılları arasında Çanakkale Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2012–2014  yılları arasında Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2009–2013 yılları arasında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014 yılında Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir ve bu görevi halen sürdürmektedir. 2015 yılında kurucusu olduğu Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (GÜNMARSİFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. İngilizce bilmektedir.
 
Şebnem Özer
Paylaş